Ta vare på bilen din, kjærring!

Ta vare på bilens tepper

En god støvsuging vil få opp sand og annet løst rusk fra bilens tepper, men det vil ikke gjøre noe med flekker eller inngrodd skitt. Bland en oppløsning av like deler vann og eddik -og svamp det inn i teppet. Gi blandingen et par minutter til å jobbe og tørk det opp med en klut eller et papirhåndkle. Denne teknikken vil også eliminere saltrester på biltepper i vintermånedene.

Slik så det ut da jeg fjernet matten.

Jeg har hørt det finnes “trailer- rens” og man kan leie tepperensere men nå hadde det seg sånn at jeg ikke hadde noe annet enn eddik i hus så da blei det sånn. da? Bil er vel nesten uansett ett tapsprosjekt men man kan jo gjøre sitt for å minimere det? Jeg ser på den som min investering og de tar man vare på. Setene ble renset med en blanding av glovarmt vann og salmiakk (vrir opp kluten godt og vasker over alle trekk).

Slik så det ut etter støvsuging og vask

Men selv om jeg nesten daglig ifører meg skjørt eller kjole, tripper rundt på høye hæler og har lakkerte negler er jeg ikke for fin eller lat til å ta vare på min egen bil. Jeg blir oppriktig provosert når jeg hører frøkner si det er en “mannejobb.” Da mener i så fall de samme at alt som skjer i huset er kvinnens jobb og jeg håper vi er litt lenger nå i 2017. Ja til oppgaver på tvers og samarbeid!

Og dagen derpå, når alt er tørket, er saltflekken fortsatt vekke!

Her er hundre andre måter du kan bruke flaska til! Hva bruker du den illeluktende væsken til?

PS. Er du for sjuk til å vaske bilen finnes det heldigvis mange måter å outsource jobben på. Sånn før jeg får for mye salt i såre og tepper samt pepper i kommentarfeltet.

Anja Holt

Født 4.mars 1976. Er nok landets stolteste mamma til to perfekte prinsesser med en og annen nykke eller to (Ida er født i 2003 og Vilde i 2005). Jobber full tid som salgssjef og bruker en del tid på trening fordi jeg også liker å lage (les= spise) mat.

10 Comments:

 1. Jeg tok bilen min et røsk før vi dro på ferie og gleden er stor når det ser nyvasket ut . Men med en seksåring på tur, så havner det så mye rart i bilen. Jeg kan nesten ikke tro hva jeg kan finnet når jeg rasker sammen det han har samlet i lommene på setet foran seg 😀 VI har på en måte skattkamre over alt 😀

  • @ Nann Karin: Jeg kan avsløre at det gjelder om man har jenter også…. men mest øredobber og hodetelefoner som har en lei tendens til å formere seg i baksetet. Og hårstrikker!

 2. Eddik og Zalo blandes og sprayes i dusjen. Løser enkelt den værste jobben 👏🏻.

 3. Hehe, hjemme hos oss er bilvask en mannejobb. Ikke fordi jeg ikke kan, men fordi vi har fordelt det sånn. (Eller kanskje mest fordi han insisterer på selvvask, mens jeg synes det holder i massevis å kjøre gjennom vaskemaskinen). Vi har fordelt husarbeid ganske tradisjonelt, men er ikke mindre likestilte av det. Ganske fornuftig for oss, ingen vits i at noen av oss skal gjøre noe vi blir i dårlig humør av når den andre synes den samme arbeidsoppgaven er helt greit.

  Eddik, ja. Det siste vi har brukt eddik til er et oppussingsprosjekt. Laget blanding av eddik og stålull som vi har behandlet planker med. Etter å ha latt det ligge ute noen dager ble det en flott gråfarge (og noen brune i den blandingen som sto litt lenge og rustet). Ellers bruker jeg mest eddik til agurksalat.
  Abelone recently posted…Venneforespørsel fra ukjentMy Profile

  • @ Abelone: Jeg mener det gjør noe med eiefølelsen å vaske, ta vare på og stelle med. Kanskje det er jeg som er rar?

   Angående eddik- bruken din, den behandlingen hadde jeg aldri hørt om. Bilder?

  • Sendt deg snap, men det tar seg bedre ut på veggen enn på bilder, så du får nok heller komme på besøk og se selv en dag. 🙂 Ser det mørkner litt fremdeles og det meste begynner å bli brunlig nå. Planen var egentlig å få litt “gammelt naust” farge. Mye dill for å få plankene slik vi ville, men morsomt prosjekt. Mangler bare taket, så er vi ferdige.

   Det er nok et godt poeng om eierfølelse. For meg er det bare en bil, men hadde jeg gnikket på den, så hadde jeg kanskje vært like opptatt av å holde den ren og pen som andre i huset.
   Abelone recently posted…Om meg i emojisMy Profile

  • @Abelone: hvor ligger dette vidunderet av en hytte? Spennende prosjekt, naust- farge høres veldig bra ut i mine ører!!!

   Og ja, skal ikke kimse av eierskap altså! 😂

 4. Vet du hva jeg gjorde igår?
  Vasket bilen min! Selv! Og støvsuget den. Sånn skikkelig… Med fire griser i bilen blir det mye dritt altså!
  Litt inspirirert av deg! Tidligere i sommer vasket jeg den og POLERTE den også! Dagen etter tok jeg Robert sin!
  Da følte jeg meg kul, skal jeg si deg! Jepp…. det skal ikke mer til!
  Linn / FruBevers hverdag som daglig leder i familien O.J. recently posted…Han har fått et navn! (Navnefest)My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CommentLuv badge