#sprejuleglede – be om hjelp!

Jeg har skrevet mye om alt du kan gjøre for å glede deg selv, og andre, disse dagene mot julen. I dag kan du glede deg selv, og andre, i samme setning. Supermenneskene fremelskes i media. Hun som håndterer barna, jobben, styreverv og har perfekt kropp i tillegg til plettfritt hjem er i hvert fall noe jeg kan se langt etter. Når det er sagt tror jeg ikke hun eksisterer annet enn på sosiale medier heller.

Be om hjelp.

Har du for mye å gjøre på jobb? Ikke tid til å bake kaka til juleavslutningen? Sover du dårlig? Får du ikke hentet poden på fotballtrening? Ikke penger til taxi hjem fra julebord?

Be om hjelp.

En leder kan endre oppgaver, delegere vekk noe, kanskje finner dere frem til at du for en periode skal gå ned i stillingsprosent? Spør! De fleste har en bekjent som har en signaturkake de nesten baker i blinde. Eller kjenner noen som kjenner noen. Spør! Legen kan gi deg en kjapp løsning på søvnen, men har mest sannsynlig ett par andre ess i ermet også. Spør! En aktivitet for barn består som regel av flere enn ditt barn. Ring en av de andre foreldrene. Spør! Mest sannsynlig er ikke du den eneste som skal på julebord. Eller fest resten av året. Ett eller annet sted sitter det noen som er kjørbar. Spør!

Be om hjelp!

De aller fleste blir glade for å bli spurt. De aller fleste er glade for å være til nytte. Og om du spør, så tør kanskje de spørre deg også. Snakk om positiv spiral! Det er ingen skam å be om hjelp. Ja, du kan få nei. Men herreminhatt, la nå ikke det stoppe deg fra og muligens få ett ja!

Den største glede du kan ha – det er å gjøre andre glad!

 

Anja Holt

Født 4.mars 1976. Er nok landets stolteste mamma til to perfekte prinsesser med en og annen nykke eller to (Ida er født i 2003 og Vilde i 2005). Jobber full tid som salgssjef og bruker en del tid på trening fordi jeg også liker å lage (les= spise) mat.

5 Comments:

  1. Det er lettere å gi enn å be om å få hjelp, det synes jeg..

    • @Nann Karin: Ja, vi skal jo være så flinke å klare alt selv. Men jeg øver, jeg har faktisk litt fokus på det, å bli flinkere til å spørre og ikke minst takke ja når folk tilbyr seg.

  2. Der er jeg skikkelig dårlig! Jeg liker å hjelpe andre, så langt det går. Men å BE selv… der har jeg et stykke å gå 🤭

  3. Å be om hejlp…noe av det smarteste og vanskeligste som er!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.