Noen tanker om helgen

Snart er helgen med hund over. Jeg sitter og spiser mens jeg hører på den rolige snorkingen ved siden av meg. Jeg kan ikke påstå at jeg hadde mange fordommer mot boxere, men jeg har uten tvil gått kun mot det positive etter disse dagene. Det er faktisk mulig å få til en boxer som funker. En som funker sånn på alle plan med familie, andre dyr og generelt bare er grei.

At boxeren knytter seg til sine har vi sett. Det er ikke mange lydene som skal til før han bokstavelig talt boffer og knurrer, går mellom oss og den potensielle faren. Han er, som så mange større hunder, en villbass ute og rolig inne. Det er noe man fint kan leve med.

“Til å være ett sant hundemenneske er du jaggu sikker på at du ikke vil ha en hund” fikk jeg høre. Og ja, det er jeg. Jeg kan ha hund, på de premissene jeg mener man skal ha hund, en helg. Jeg kan nok klare både en og to uker også. Men ikke år etter år, for det er det man sier ja til. Før jeg fikk barn kunne jeg levere det jeg mente en hund fortjente. Nå kan jeg ikke ta denne forpliktelsen. Men jeg kan, med glede, hjelpe andre.

Det er en sann glede å komme hjem til en lykkelig hund. Det er faktisk få ting som slår det. Jeg elsker å gå tur, jeg går gjerne tur alene, men om man ikke kan ha med seg ett annet menneske er hunden uten tvil med på å løfte turen. Jeg snakker med hunder, forteller dem hvor fine de er, hvor flinke de er og hva vi skal. Jeg har heller ikke brød i huet, jeg tror ikke de skjønner annet enn om jeg er glad eller ei i stemmen, men det er veldig selskap i en slik firbeint en.

Jeg vet ikke når Konrad kom opp i sengen i natt. Jeg tipper han kom opp da jeg hadde mareritt. Da jeg våknet var han helt inntil. Det var veldig kjekt. Det er ikke første gang jeg ser slik oppførsel. Jeg husker vår Alladin fulgte mormor med 4,5 cm klaring konstant etter at morfar døde. De plukker opp noe.

Så ja, det blir litt tomt og rart når hundesenga forsvinner etterpå. Men det går fint allikevel. Jeg vet han har det fint. Vi har hatt det fint. I morgen starter en ny uke og hvem vet. Kanskje han kommer tilbake igjen ved en senere anledning?

Poteavtrykket han etterlater i våre hjerter er stort,
takk for fine dager Konrad.

Anja Holt

Født 4.mars 1976. Er nok landets stolteste mamma til to perfekte prinsesser med en og annen nykke eller to (Ida er født i 2003 og Vilde i 2005). Jobber full tid som salgssjef og bruker en del tid på trening fordi jeg også liker å lage (les= spise) mat.

2 Comments:

  1. Å!!
    Jeg ble nesten litt rørt jeg 💙
    Hunden er jo menneskets bestevenn, ikke sant? Ikke for ingenting at man sier nettopp det. Utifra brevene Konrad har postet, ser det ut til at både han og dere har hatt en fin helg! Kanskje han snart er tilbake på beøsk i Kosekroken?
    Linn / FruBevers hverdag som daglig leder i familien O.J. recently posted…Elaine blir vekket, Bursdag x 4 (!!!) og bestefar er hjemme fra ferie !!My Profile

    • @ Linn: Jeg legger ikke under en stol at tårene trillet når gromgutten dro, det betyr bare at han betyr noe det. Ikke farlig å grine! Vi har fått beskjed om at vi kan låne han igjen, det er godt å vite for oss alle tre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CommentLuv badge