Jeg lytter fortsatt

Hilde Bøe, dramalærer, lærer i en tilsynelatende udramatisk tilværelse sammen med sin ingeniørmann og sin to-årige datter. Men i denne nærgående og vilt humoristiske skildringen av en moderne ung kvinne skjer det desto mer på det indre plan. Hvem er jeg? Hvor går jeg? Er det mitt eget bilde av meg selv eller de andres som er det sanneste? Hilde Bøe er selve personifiseringen av den kvinnetypen som ingen av oss ønsker å være, men som de fleste av oss har ubehagelig mye til felles med. Dette var forfatterens gjennombruddsroman.

Denne boken ble jeg bare irritert av. Et evig snakk om de j***** kontaktlinsene og alt som hun måtte kjøpe. Nei, denne hørte jeg kun ferdig fordi jeg er skapt slik.

Walter er en herlig hund, bortsett fra et lite problem. Luft i magen. Han kan ikke noe for det. Han bare er slik. Heldigvis er Billy og Betty glade i ham til tross for hans lille gassproblem. Walter havner oppi mye rart på grunn av prompingen sin – det kan man høre om i fortellingene Prompehunden Walter, Prompehunden Walter på ville veier, og Prompehunden Walter til himmels.

Denne startet jeg på i bilen med Vilde og Dina i baksetet. Jeg prøver alle skitne triks for å øke lesegleden hos den yngste piken i familien men atte….. det er ikke alle som vil høre en bok selv om vi ler med alle som slipper en liten fjert. Denne hørte jeg faktisk ikke ferdig.

Pastorsønnen Anders Torp vokste opp i en pinsekarismatisk menighet som kjempet mot abort og homofili. Barna var en del av deres åndelige krigføring. Som tenåring ble Anders drillet i å overleve endetiden. For å bli kvitt sine synder ble han utsatt for eksorsisme.

Hvordan går en lyslugget gutt som opplevde sin første demonutdrivelse som skremmende, til selv å drive demoner ut av andre? Hva skjer i hodet til en ung mann, som til tross for perioder med tvil og lengsel etter et «normalt» liv, blir mer og mer radikal i troen? Dette er en historie om å leve for Gud og underveis miste seg selv. En historie om hva som skal til for å bryte med alt man har trodd på.

Ikke minst er det en historie om Norge, som på kort tid er blitt et multireligiøst samfunn. Har vi den viljen og kunnskapen som trengs for å se barn som ikke har det bra i religiøse miljøer?

På øret nå er historien til Anders. Denne fenger! Han vokste opp i Lillestrøm, han syklet på Nebbursvollen og beskriver steder jeg kjenner. Det gjør historien enda mer skremmende for meg. For alle slemme mennesker de bor i utlandet, i hvert fall utenfor kommunen, det er jo ingen i Akershus som ville sett på at 15 åringen gjennomgikk en 40 dagers faste, er det vel? Skremmende nok er svaret jo… og mye, mye mer!
Blogglisten hits

Anja Holt

Født 4.mars 1976. Er nok landets stolteste mamma til to perfekte prinsesser med en og annen nykke eller to (Ida er født i 2003 og Vilde i 2005). Jobber full tid som salgssjef og bruker en del tid på trening fordi jeg også liker å lage (les= spise) mat.

2 Comments:

  1. Jeg har fortsatt ikke fått meg til lydbok – selv om det er helt genialt! Jeg liker å lese bøker, men har ikke rørt en bok på flere år. Annet enn Karius og Baktus og Hakkebakkeskogen. De kan jeg utenat …

    Gadd du virkelig å høre ferdig likevel? Jeg hadde ikke klart jeg 🙈 Fordi jeg er skapt sånn 😂
    Ha en strålende dag, fineste Anja!
    Linn / FruBevers hverdag som daglig leder i familien O.J. recently posted…Venner, uvenner og bestevenner (barn)My Profile

    • @ Linn: Du er snål på en fin måte, du! <3 Og ja, jeg hørte den ferdig. Er på boki nummer to av samme forfatter, jeg tror ikke jeg skal starte flere…… Det er stadig gratis perioder av Storytel, skal tipse deg neste gang. Og genialt med lydbok for de små i bilen også!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CommentLuv badge