I pressenFreelance journalist Kai Martinsen tok kontakt og lurte på om jeg ville fronte Lørenskog. Det takket jeg selvsagt ja til! Jeg fikk til og med forsiden! Det var veldig gøy å bli tatt bilder av proffe, i flertall, fotografer. Jeg vet ikke hvor lenge linken vil leve, men jeg legger i hvert fall link til den digitale utgaven her og bilder av artikkelen under.

 

2015-09-07 19.34.00Jeg har vært ute og flakset med fjærene igjen. Denne gangen fronter jeg kurset “Fortsatt foreldre” som jeg deltok på i fjor høst.

Dette er et kurs over fem ettermiddager som er helt gratis. I Lørenskog går dette fire ganger per år. Du kan lese mer om kurset her!

Kursholderne på “mitt kurs” var alle tre psykologer som jobbet både med barn og voksne etter skilsmisser og hadde et hav av erfaringer og vinklinger som virkelig fikk alle og enhver til å tenke seg litt om (uten å virke belærende, veldig viktig poeng).

Har du spørsmål eller ønsker å delta kan du ta kontakt på telefon eller e-post:

Fortsatt foreldre er et kurs som passer for deg som ønsker å skape et GODT NOK foreldresamarbeid med ekspartner etter samlivsbrudd – til beste for barna.

image

50/50-barnefordeling er ikke alltid til det beste for barna. – Det er viktig at vi som foreldre tar et steg tilbake og setter barna først, sier kursdeltaker og nyskilte Anja Holt.

Et samlivsbrudd er ikke enkelt, verken for barn eller voksne. Foreldrene er ofte bekymret for at skilsmissen vil skade barna, men har også egne ønsker og behov. Sånn var det også for Anja Holt fra Lørenskog. Hun ble separert i november i fjor, og har 50/50-barnefordeling mellom seg og eksmannen for døtrene på 10 og 12 år. – Vi klarer å samarbeide godt og er enige om regler. Men vi fikk innvilget to ekstra dager i uka hos meg til min yngste datter, fordi hun trengte å være mer hos meg i en periode. Dette er jo ting som endrer seg hele tiden. I det øyeblikket man blir veldig firkantet, blir det vanskelig, sier Anja.

Bo i to krigssoner

For det er ikke alltid at 50/50-fordelingen er til det beste for barna. Geografisk nærhet, fleksibilitet og godt samarbeid er avgjørende for at 50/50-fordelingen skal fungere. – 50/50-ordningen er ikke anbefalt hvis man har et svært høyt konfliktnivå. Å flytte mellom to krigssoner blir for mye for barna, sier helsesøster Kristin Hornbæk-Simonsen. Hun er kursleder for kurset «Fortsatt foreldre», som har som mål å lære foreldre et godt nok foreldresamarbeid med ekspartner etter samlivsbruddet. Neste uke starter det opp to parallelle kurs i regi av Lørenskog kommune. – Man går ikke på kurs med ekspartneren sin. Og man kan også gå på kurs selv om eksen ikke vil, forklarer Kristin

Et positivt savn

Anja Holt var deltaker på kurset som gikk i våres. – Da jeg leste om dette kurset, meldte jeg meg på. Jeg hadde aldri vært i denne prosessen før, og ville gjerne vite hvordan jeg kunne gjøre det best mulig. for barna våre, sier hun. På kurset fikk hun seg en del tankevekkere. – Jeg ble veldig obs på henteog leveringssituasjoner. Det er viktig at vi tar imot barna som om de bodde hos oss også i går, selv om jeg kan ha lyst til å kysse dem fra hårfestet til tottelott. Det er mange barn som har dårlig samvittighet når de er hos den andre. Jeg forteller ungene hva jeg gjør når de ikke er hos meg, slik at de ikke tror at jeg sitter alene hjemme og gråter når de er hos faren sin, sier hun.

Ta tak i konflikten

Kurset ledes av både helsesøstre og psykologer. Helsesøstrene Cecilie Forstrøm og Kjersti Kristiansen er også en del av kursteamet. – Kurset handler ikke så mye om barns utvikling, men om hvordan barna best mulig blir møtt. Det er vanskelig å hjelpe barnet sitt hvis man ikke tar tak i konflikten med eksen sin, sier helsesøster Cecilie Forstrøm. – Man kan ikke forandre partneren sin, det begynner med deg selv, sier Anja Holt.

Dette er barnas ønskeliste ved brudd

 • Fortell meg om bruddet sammen.
 • Si gjerne ifra til læreren, men ikke til alle elevene.
 • Ikke krangle i nærheten av meg.
 • Bo i nærheten av hverandre.
 • La meg beholde mitt gamle miljø.
 • Pass på at jeg har nødvendig klær og utstyr i begge hjem.
 • Dere bestemmer til slutt, men jeg vil si hva jeg mener.
 • La mekleren snakke med meg.
 • Ikke bruk meg som budbringer.
 • Vær venner.
 • Jeg vil bli hørt i spørsmål som gjelder ferien.
 • Ha felles regler i begge hjem.
 • Ikke konkurrer om hvem som er den beste forelderen.
 • Ikke betro deres følelser til meg.
 • Spør meg om jeg vil hilse på den nye kjæresten.
 • Dere kan være uenige, men husk å spørre meg når det dreier seg om meg.

Kilde: Barneombudet

*****************************************************************************

2015-06-10 15.35.22

På nett: Romerikes Blad med #hjemmeferie 11/6-2015

I papirversjon:

2015-06-11-11.49.07_thumb.jpg

 

2015-06-11-11.49.28_thumb.jpg

Trygbloggen oktober 2014

Anja Holt_550

Har du hørt om behandlingsforsikringen til Tryg? Ikke det? Vel, da bør du lese historien til Anja Holt. Hun fikk prolaps og så for seg en lang sykehuskø…

– Min saksbehandler i Tryg behandlet meg som et ekte menneske. Jeg var usikker og redd etter at jeg fikk påvist prolaps. Vedkommende brydde seg oppriktig om å hjelpe meg, og hadde et kundefokus som var fantastisk. Jeg var redd for å bli behandlet som et nummer i rekken. Heldigvis så dere mennesket bak saksnummeret, sier Anja Holt.

Fikk prolaps
For fem måneder siden fikk Anja Holt fra Fjelhamar vondt i ryggen. Smertene ble verre. I juli fikk hun påvist prolaps i ryggen. Dermed ble hun ble sendt rett inn i en sykehuskø, hvor mange stod foran henne for å bli operert. Men heldigvis hadde hun, via arbeidsgiver Norges Eiendomsakademi, behandlingsforsikring hos Tryg Forsikring.

Anja Holt_550

– Jeg fikk beskjed i fjor, etter min første prolapsoperasjon, at om jeg måtte operere en gang til, at jeg ikke fikk kikkehull men større sår med lenger rekonvalens. Vel, jeg ble sendt til de beste og de klarte faktisk å utrette mirakel. Takk til min kundebehandler i Tryg som sendte meg til de rette folkene, sier Anja.

Første møte med behandlingsforsikring
Anja forteller at behandlingsforsikring i hennes tilfelle var den gull verdt.

– Fra jeg meldte om skade til jeg lå på operasjonsbordet tok det ikke mange ukene. Jeg var ferdig operert og viftet med tærne før jeg hadde time på oppfølging for ny vurdering av operasjon ved sykehuset, smiler Anja, som var tilbake i full jobb seks uker etter operasjonen.

Les mer om behandlingsforsikring her

Ekte omsorg
Anja er full av lovord til saksbehandleren som hadde saken hennes.

– Fra jeg tok kontakt med dere har alt gått på skinner. Takk til den som mottok min første samtale og trøstet meg når jeg gråt og var lei meg. Takk til den som fulgte meg opp og fanget opp at e-posten med rekvisisjonen ikke kom frem første gang. Takk til den som fikk meg inn på Oslofjordklinikken. Og takk til den som ringte meg opp før å høre om operasjonen hadde gått bra og om jeg ønsket assistanse til opptrening etterpå. Jeg har bare blitt møtt med respekt, varme og ekte omsorg.

Om jeg har anbefalt dere? You bet! Jeg håper salgsavdelingen deres opplever et hopp! forteller Anja.

Hva kjennetegner verden beste?
Tryg Forsikring har satt seg et hårete mål om å bli verdens beste forsikringsselskap. Det handler mye om trening, feiling og høre hva kundene er opptatt av. Anja er klar på én ting: Gjør det enkelt.

– I ryggmargen skal det ligge en refleks om at kundene skal bli hørt og få de ønsker – samt ikke visste hva de ønsket. Kort sagt handler det om å bli sett. Slik jeg ble. Skal Tryg bli verdens beste, håper jeg at alle i kundefront har denne unike egenskapen. Da blir selskapet et fantastisk sted å være kunde, sier Anja.

Les mer om Anja og hennes opplevelse før og etter operasjonen:

Før operasjonen

Etter operasjon

*****************************************************************************

1410867338SkitneBarnFront_thumb.jpg

Vi har vært intervjuet, jeg har lest igjennom teksten (og takk også til husbonden og Casa Kaos for bistand der). Det var veldig behagelig å bli intervjuet av Gry Hartvigsen. Det var mer samtale enn intervju (selvom hun sikkert visste hva hun ville snakke om og noterte, vanligvis noterer ikke folk det jeg sier). Fotograf Bjørn Inge Karlsen var også et hyggelig bekjentskap og jeg elsker bildet over som beskriver oss tre ganske så bra!

– Her i huset har barna spist sine mengder med sand, spøker Anja Holt (38) tørt mens hun ser på døtrene Ida (11) og Vilde (9), som håndterer lekeapparatene på lekeplassen. Apparatene er plassert i en diger sandkasse, som er like populær hos naboenes katter som for barna hennes. Noe Anja tenker er mye av grunnen til at noen voksne ikke vil la barna sine leke i sandkasser.

I skrivende stund er artikkelen delt 90 ganger via Facebook. 249 mennesker likte artikkelen og kommentarfeltet er faktisk ganske bra både her og på ABC Nyheter sine egne sider. Klikk.no på Facebook fanget den også opp, så ja den blir lest.

Det er jo alltid en fare når man tar steget og lar seg intervjuet har jeg skjønt og sett nok av. Delte meninger vil det alltid være, det får verden fremover for de som vil den veien. Men som sagt, her foregår det aller meste i sømmelige former.

image.png

Jeg synes det er flott at det blir satt fokus på dette. Jeg vet at mange mener jeg rydder og ordner for mye. Men det er ikke det fokuset på artikkelen, eller det jeg baserer mine synspunkter på, eller det forskerne mener. Det handler om at vi vasker oss i hjel og spriter ned hendene hjemme.

Rent og ryddig er ikke det samme som at man ikke tillater lek ute eller må sprite hendene hjemme når ingen er sjuke. Det er forskjell på hygiene på sykehus og et hjem med barn.

Det betyr ikke at jeg liker at det er skittent på bad og kjøkken som er “hygienerom” for meg. Ungene får heller ikke lov til å ligge i senga med ytterklær. De bader eller dusjer på kvelden. Vi vasker klær. Ferdig snakka, hehe.

Jeg er veldig fornøyd med artikkelen, hva tenker du?

Det er for pokker lov å bruke huet? Les artikkelen hos ABC Nyheter eller på Klikk.no/foreldre

skitnebarn980.jpg

*****************************************************************************

image Vi har vært intervjuet i Mammanett. Denne ble republisert i 2014 noe vi syntes var moro.

*****************************************************************************

Jeg og Anette har blitt intervjuet, tatt bilder vært publisert i bladet Fit Living som senere ble republisert i  bladet “Slank”

*****************************************************************************5 Comments:

 1. Og når kommer det oppskrifter som vi andre kan “stjele”?? Men kommer gjerne på en treretters en dag… Hihihih! Du lager mat, jeg lærer barna hvordan i hjelper mor i hverdagen!!! Eller?? Suss på snuten

 2. Libanesiske kjøttboller av lam
  1 kg hakket, krydret lammekjøtt

  150 gr hakket løk

  2 ss rosiner bløtt opp i vann

  1 ss hakket mynte

  2 ss hakket persille

  1 ts karve

  1 ts kanel

  2 dl olivenolje

  4 dl sterk krydret tomatsaus

  salt
  friskkvernet pepper
  FREMGANGSMÅTE:
  Hell alle ingrediensene, unntatt olje og tomatsaus, i en stor skål, og elt det godt sammen med hendene. Dekk skålen til og sett den i kjøleskapet 1 time, så farsen blir lettere å forme til boller.

  Form farsen til boller, og brun dem i 5 min. på alle sider i olivenolje. Hell oljen fra og hell tomatsausen over kjøttbollene.
  La det surre til det er varmt og retten er klar til servering.
  og smaker vidundelig med
  Tapas poteter
  Små saltbakte poteter (Papas Arrugadas) er et must til tapas buffeten..
  1. Kok opp salt og vann i en kasserolle. Vask potetene (la skallet være på) og kok dem nesten ferdige.
  2. Hell av nesten alt vannet, ta av lokket og still platen på svært lav temperatur. Siste rest av vann vil nå etterhvert fordampe slik at potetene tørker. Rist litt på hele kasserollen innimellom.
  3. Når alt vannet har fordampet slår du av varmen på plata og dekker til potetene med husholdningspapir i 5 minutter.
  4. Ta potetene ut av kasserollen, fjern papiret og server med mojosaus som tilbehør..

  Ingredienser:.

  1 kg små poteter med skall
  1,5 liter vann
  3,5 dl salt.

  Oppskrift på mojosaus.

 3. Pingback: Få og brede kategorier – Avdelingholt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Powered by Tempera & WordPress.