#sprejuleglede – øyne som ser

Det er snart jul. Jeg har flere der ute som går en ekstra tøff “feiring” i møte. Den første julen uten “noen.” Det er ett menneske som mangler. En mindre å kjøpe gave til. En mindre å dekke bordet til. En mer å mangle.

I dag åpnet jeg to gaver. Mine øyne.

Jeg delte at vi så på pappa her om dagen på snap og blogg. Mange trodde det var årstiden som rev i meg. Nei. Det er ikke fordi det er jul. Jeg savner han hver dag igjennom hele året. Noen dager mer enn andre. Julen spiller ingen trille.

Men det et lett å glemme. Når man står litt på utsiden. For når begravelsen er over da skal man jo gå videre. Kanskje kan man få ett sørgeår? Det er jo ett etablert ord.

Hvor heldig er ikke jeg, som har noen jeg aldri kan glemme?

Jeg trengte mer enn ett år. Jeg trenger mer enn tiår også. For noen mennesker har satt så dype spor at tidens tann ikke kan viske de ut. Så heldig er jeg.

Dagens utfordring er todelt:

Har du mistet noen? Finn tre gode egenskaper den personen hadde, velg to gode minner du hadde med den personen og ett ønske du selv drømmer om å gjøre før du dør. Dra ut på jakt – fullfør!

Har noen nær deg mistet noen? Ikke snakk ihjel hvor grusomt det er. Men åpne for at det kan være noen dritkjipe dager. La mottager styre innhold. Felles skjebne, felles trøst? Det et noe i det. Noen ganger holder det å si: “Åssen går’e med deg, sånn egentlig?”

Anja Holt

Født 4.mars 1976. Er nok landets stolteste mamma til to perfekte prinsesser med en og annen nykke eller to (Ida er født i 2003 og Vilde i 2005). Jobber full tid som salgssjef og bruker en del tid på trening fordi jeg også liker å lage (les= spise) mat.

2 Comments:

  1. Innlegg til ettertanke!
    Jeg mistet mamma, hun døde av kreft i 2006. Jeg savner henne masse fortsatt. I likhet med deg, spiller det ingen rolle om det er jul eller ikke, jeg har faktisk opplevd større savn i svangerskapene. Hun har aldri vært her i løpet av noen av de fem svangerskapene og det syns jeg er sårt.

    Jeg skal ta utfordringen din på strak arm! Jeg jobber med den ene egenskapen hver dag – og håper å kunne innfri før jeg dør 💙

  2. Jeg mistet en kjær svoger helt plutselig i høst av akutt sykdom. Han var min favorittsvoger, den jeg var aller mest glad i. Det er litt vanskelig å opprettholde jevnlig kontakt med min svigerinne da hun bor på en annen kant av landet. Hun trekker seg litt unna, hun har det ganske tøft.

    Jeg prøver å holde kontakten via sms og hilsener på Facebook og vise at jeg tenker på henne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.