Suksessterte, gullkake eller gul kake?

Kjært barn har mange navn. Jeg liker oppskrifter som henger sammen (dvs har du som her 5 eggehviter brukes tilsvarende plommer i kremen). Som vanlig (minst) dobler jeg mengden krem. For mye av det gode er deilig! Denne kaken laget jeg i går kveld og testet ut på villige prøvekaniner på jobben. Fikk godkjent.

Mandelbunn

  • 200 g mandler
  • 5 eggehviter
  • 200 g melis

Denne oppskriften er fra Fru Timian

Gul krem

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 125 gr. sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gram meierismør

Denne er hentet fra Fru Timian sitt kommentarfelt i samme bloggpost som oppskrift over.

Har du noen hemmelige triks?

Anja Holt

Født 4.mars 1976. Er nok landets stolteste mamma til to perfekte prinsesser med en og annen nykke eller to (Ida er født i 2003 og Vilde i 2005). Jobber full tid som salgssjef og bruker en del tid på trening fordi jeg også liker å lage (les= spise) mat.

4 Comments:

  1. Gul kake! Og jammen fikk jeg ikke lyst på den også! Ha ha ha! Dette er jo en kake jeg hus’er godt fra barndommen … ikke at jeg spiste den, men at «de gamle» spiste den. Typisk besteforeldre etc.! Men du vet jo meg, nå har jeg plutselig blitt et kakemonster …. 🍰
    Linn / FruBevers hverdag som daglig leder i familien O.J. recently posted…Vogndilla – denne gangen gikk jeg for et ukjent merke – hva er din favoritt?My Profile

  2. åjøjemeg, DER fikk tenna mine vann å svømme i altså…. NAMMM… det så GODT ut. Jeg er normalt hverken kakemenneske eller godtemenneske… men når jeg ammer blir jeg rake motsetningen og har alltid lyst på noe søtt.
    Katinka recently posted…Pakkekalender! 1.søndag i advent (med rabattkode)My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CommentLuv badge