IMG_3005.JPG
Ungene sover. Fra badet hører jeg vaskemaskinen fyller seg med vann. Oppvarming av Mister Grey er satt på. Jeg ser det er litt guffent ute. Det er mørkt. Klokka er kvart på sju. Det er mandags morgen….

Om litt skal jeg sette meg i bilen og kjøre mot ut av Oslo. Heldagsmøter igjen. Men jeg kommer hjem tidlig. Det får være trøst god nok i dag?

Ungene skal på tur til et badeland med fritidsklubben. Da skal jeg ned i huset og rydde, shine og vaske etter beste evne. I morgen er det nemlig visning og jeg håper det er mange som kommer innom!

Inntil videre, ha en herlig mandag, den blir garantert ikke verre av at du smiler til noen.

  

oppdatering

Ungene er tilbake fra mormor og Thor. De har visst hatt en knallhelg og hyggelig visitt av Laura. De har malt og lekt, tekstet og spist. Mobilen blir visst stadig viktigere, nettbrettene like så, så kjekt å oppdatere programvaren når denne er tilgjengelig!

sofakrok

Her er da den nye kosekroken klar! Sofaen er som skapt for hjørnet, kistebordet fungerer som lagringsplass og “melts” fra Anne Kjersti sprer go’lukt i leiligheten. Skal bare lage noen matpakker så finner jeg senga.

Skal opp tidlig i morgen, og klokka er nå altfor sent, så noen gjentagelse av nattens 11-timers søvn kan jeg se langt etter. Men håpet om sovne før 23 er fortsatt tilstede selv om jeg sovnet på sofaen etter dagens trening…

  

IMG_2997.JPG
Ligger som et slakt etter dagens middag. Biff, salat, hjemmelaget potetmos, asparges, sopp og bacon…. Jeg tror jeg dør?

Takk for kjeler, mamsen, de kom til nytte!

  

Hva skulle man gjort uten IKEA. Jo, det finnes mange gode møbelbutikker der ute, uten tvil, men ikke til de samme hyggelige prisene. En ting jeg savner er en skikkelig skjærefjøl. Står høyt på ønskelista på neste tur.

slakteblokk_ikea

De har tydeligvis sluttet å produsere den med kant som gjør at den ikke sklir. Kan helt sikkert løses med antiskli- matte? Jadda, fokus på løsninger! En annen ting som det raskt er behov for er et klesskap som skal stå på jentenes rom. Eller rettere sagt to. Dette får være boden!

kvikne-garderobe-m--skyvedrer__0261027_PE405340_S4

Per i dag står det to kommoder der hvor disse er tiltenkt plass. Kommodene er 123 cm brede og disse skapene er 120 cm så hipp hurra for det (siden jeg ikke har målebånd).

Jeg har ikke kalde føtter men blir fort kald på tottelottene. På soverommet er det godt at det ikke er kjempevarmt når man skal sove, derfor vet jeg at et slikt teppe vil være godt å sette beina på fremfor kald parkett.

teppe_ikea

Jentene skal også få både tepper og gardiner, men ikke enda. Rullegardin trenger de også! Lampene skal henges opp og det er lagt inn ønske om gardiner til køyesengene. Så nei, blir nok hverken arbeidsledig eller lat på denne siden av jul heller?

  

Det er en del som har etterlyst bilder av leiligheten. Det er ikke tid til så mye fotografering fordi når jeg er hjemme er det som regel hundre ting som gjerne skulle vært tatt hånd om samtidig. Men noen bilder har det blitt.

underveis

Begynner øverst til venstre…. Mitt soverom. Senga er 120 cm bred og to skap med klær. Bilde nummer to er inn mot dusjen. Det er trangt. Men vi som bor der er små så det er ikke et problem. Og det lukter ikke råtne hoggormer lenger. Det er innmari stort pluss.

Bilde tre viser lagring av typen “ikke optimal”. Skittentøyskurv er faktisk på plass i skrivende stund. Her skal det også bygges en ramme som skal skjule varmtvannsbereder og annet stæsj. Jeg aksepterer at det innimellom er rot, jeg trenger ikke å like det.

Bilde nummer fire, senga er oppredd og varmeteppet er på. Bilde nummer fem er et hengeskap som følger leiligheten og bilde seks er mitt skap til klær. De tre nederste er av sofaen uten klær, men som grå er den enda finere!

klare sjøl

Kjøkkenet kommer sikkert flere bilder av etterhvert. Skal nok lage mye rart her. Bordet og stolene er donert av huseier og sofaen fikk klær. Og jeg fikk til TV’n sjøl, det var jo ikke vanskelig i det hele tatt, og mottoet “klare sjøl” får jeg lov til å etterleve noen ganger (når det ikke kommer i konflikt med “du er fortsatt ikke grodd etter operasjon”).

Flere bilder kommer snart!

  

IMG_2992.JPG
Jentene har kommet seg til mormor. Hun disker opp med brødmat og såpe som lukter pepperkaker! Kjempestas å endelig treffe henne.

De snakket om pengeplanten på kjøkkenet og om man ble rik. Mormor konkluderer med at den nok ikke virker. For hun er ikke blitt noe rikere. Det var da spørsmålet kom fra mormor. Om det var en annen måte å være rik på? Mormor svarte (obs, obs: rørende!):

For jeg har jo to fine barnebarn!

  

2014-11-20 07.32.47

Da var andre natt i leiligheten et tilbakelagt kapittel. Fineste jentene har selv valgt å være med på begge (til mors store overraskelse). I går kom kjøkkenbordet på plass så i dag ble frokosten inntatt på stol istedet for på magen. På bordet lå matpakker (i brødpose, man kan da ikke ha alt på plass og at maten er laget er viktigere enn innpakning).

Nå begynner det å bli orden i sakene!

~Ida (11 år)

Første natta skulle de egentlig ikke sove over. Tommy hjalp til å skru litt møbler den kvelden (tusen takk for hjelpen, det setter jeg virkelig stor pris på) og plutselig hadde det vært stille akkurat litt for lenge til at alt var som det skulle. Jeg gikk inn på jentenes rom og der var det mørkt og stille?

På gulvet lå klærne sirlig brettet midt i kaoset med tomme poser fra Jysk, bager med noen klær her og der og en varmeovn på snei. Og sovelyder fra køyesengen? Der lå de og sov de uskyldiges søvn i en seng uten sengetøy og en tynn madrassbeskytter som dyne.

Jeg kastet over dem dynene, fortsatt uten sengetøy da dette nå ikke hadde kommet lenger enn til tørketrommelen, og gikk ut og konkluderte med at de nok skulle bli til dagen etter.

Ble riktignok litt kaos…. når man skrur av vekkeklokke og snur seg rundt for å sove videre. Men kvart over sju, en halvtime etter planen, skal jeg love deg at aktivitetsnivået i Åsveien 23B var rimelig høyt!

Planen den virka bra den, Ida?

~Vilde (9 år)

Ida ble levert på skolen 7:58 (de begynner klokken 8:00 noen dager og det er helt pyton, synes mor), matpakker hadde jeg ikke planlagt (hallo, skulle jo ha godt tid til å lage matbokser i huset) så det ble kreativt med frukt og baguettrester fra kvelden før. Ingen hadde rene sokker og gymtøyet visste ingen hvor var (ja, har bestilt ekstra). Men alt endte godt og i går kveld hadde vi besøk av sjarmøren Oliver og søteste Madeleine!

Tusen takk til Nina og Sofie som også var innom i går og passet på at jeg ikke løftet, eller utsatte ryggen for andre teite ting, de sprer alltid latter og glede hvor enn de går. Nå har sofaen fått trekk, gulvene er støvsugd og pallen skjuler nå to hvite pelspledd.

Hei, hei, se her’a! Jeg fant børsten!

~Vilde (9 år)

I helgen er planen å skifte til vinterdekk og få montert et kistebord. Har også en del søppel som må kastes. Hvem ante hvor mye papp som kunne brukes for å pakke inn en sofa? Mulig jeg også rekker å få fraktet over litt småstæsj som jakker og slikt som skal henge i yttergangen. Klesskap burde jeg også fått inn på ungenes rom. Og en TV på kommoden, men det er ikke høyest prioritert og jeg elsker iPad!

Sengetøyet er til vask og ungene skal til mormor. Jeg setter pris på slike ting som å komme ut i en bil som er fulladet og varm med kaffekopp og blide unger. Det er fredag og snøen har ikke lagt seg. Det må være et godt tegn på at dagen blir bra?

  

flyttelass

Så driver jeg forhåpentligvis og organiserer flyttelasset fra hus til leilighet. Hele gangen er full og selv et så enkelt prosjekt som å komme seg inn på do kan by på utfordringer. Har du bil med henger og god rygg er du hjertelig velkommen!

  

2014-11-18 17.58.13

Jeg vasket og jeg vasket i går. Badet i den nye leiligheten var ikke helt…. hva skal man si…. ren? Utleier beklaget dette på det sterkeste, men jeg fant ut at jeg ville vaske dette selv.

Først dampet jeg flisene med den lille dysen og “skrubbetupp”, vasket over med Klorin og dampet deretter alle overflater med den brede “moppen”. Dusjsonen ble i tillegg vasket med Salmiakk og Ajax.

Datteren i huset kom innom og sa “her lukter det svømmehall”. Da var jeg fornøyd. For bare noen timer tidligere så luktet det offentlig urinal med store mangler på renhold siste tre år på et veldig populært utested.

Vi i villa har kommet med en del tips.

Et kjerringråd er å dyppe en bomullspinne eller en tannbørste i hvitvinseddikk.
Varmt vann og klorin er et annet tips.
Fliser er enklere å få rent. Det finns forskjellige midler som man sprayer på eller blander selv.
Flüggers Allrengjøringsmiddel Fluren er fint til flisene.
Et kjerringråd ellers er å blande vann med natron. En panelbørste, grønnsaksbørste eller svamp er gode redskaper å bruke.

Men jeg tror at det enkleste og beste er å skrape bort silikonen og legge ny? Uansett utseende så er det i hvert fall trygt å dusje og bruke toalettet! Fugene får jeg bare ta med “jevne mellomrom” så blir det nok bra skal du se.

Hva er ditt beste tips?

  

island_tv2

De aller fleste har fått med seg at jeg var på Island. Noen fikk også med seg at det var noen flere med på tur. TV2 stilte med en festlig journalist og en sprek kameramann. Om du ikke fikk med deg Lørdagsmagasinet sist helg har TV2 nå lagt den ut på nett.

Klikk her eller på bildet for å se reportasjen.