Fresh start

Slik startet vi dagen i dag. Muggen har blitt fylt opp mange ganger i dag med vann, isbiter og mynte. Så mye bedre for kroppen min enn den kaffekoppen jeg tviholder på. Feels good! Og lunchen litt i samme bane, med tomat, mozarella, rød løk og fersk basilikum kan jeg love deg at det var ett stort smil i dag! Urtene over er fra min kollega sin hage, helt fantastisk med fersk chili og deilige dufter….

Dene papier skal ikke kastes på do

Sist jeg var hos frisøren måtte jeg tre av på naturens vegne før avreise da de er veldig rause med både vann og kaffe i salongen. Men toalettet i gangen var et kapittel for seg! Toalettsetet var der. Det var bare ved siden av…. på gulvet. Vasken fungerte som et avlastningsbord for en halvspist Rislunsj og noen tomme kaffekopper. Såpe var det naturligvis ikke. Søppelbøtte var ikke å se. Og om Aggie eller Kim fra «Ekstrem rengjøring» hadde vært der hadde nok testresultatene blitt blåst ut av alle kjente skalaer på både lyd og bassilusknivå. Det eneste som manglet var doen hadde vært tett fordi noen ikke klarte lese.

Dene papier skal ikke kastes på do

Valerian and the City of a Thousand Planets

I dag blir det kino med jentene. Jeg forsøkte si det var en dokumentar om første verdenskrig, den epoken som omhandlet de tre månedene hvor absolutt ingenting skjedde…… ingen lot seg lure. «Det er enten noe overnaturlig eller morsomt med deg, mamma» var svaret. Jeg tror det er nok av begge deler. Har forsøkt invitere med oss flere, så får vi se hvor mange som dukker opp etterhvert?

Hun gjenskapte mitt barndoms paradis

Ida skulle male gave til mormor. En gave som skulle gis med hjerte måtte ha rette motiv. Dette bildet fant vi på nett. Ikke slik jeg husket det. Med nye brygger og broer… Hva hadde skjedd med min barndoms strand?

Her lærte jeg meg å svømme. Først bare under vann. I mange uker kun under vann. Deretter svømte jeg som en skrutrekker, ikke spør hvordan men det gikk både rundt og fremover på en gang. Så en dag knakk jeg koden og svømte med hodet over vann. Stolt!

Jeg har uendelig mange timer med en liten bøtte og lommelykt ved den brygga. Jeg har krepset mange kilo på venstre side ved trappa. Jeg tenkte aldri på hvor krepsen var på dagtid… barn lever her og nå, det gjorde også jeg. Jeg hoppet fra brygga med flytevest og det var ingen som var i tvil om at jeg var femti prosent finnmarking når jeg spratt opp som en dupp og ikke gikk langt under som de store.

Den lille With- jolla mi har blitt fortøyd her. Jeg drømte om å være med de store som kjørte fort med høy musikk. Men jeg hadde Espen og Simen. Vi hadde Donald- blader, Marie- kjeks og rød saft på flaske. Tre småbåter som stakk bak en odde for å lese blader, bade og kose oss i solen. Smake på selvstendigheten.

Mye har skjedd siden den gangen steinbrygga bare var steinbrygga. Jeg er for utvikling, og skal ting brukes over tid så må noe som regel endre seg underveis. Også min brygge. Men ved å fortelle om hva som var, hvordan ting så ut, ble ett annet bilde skapt. Mitt barndoms paradis vokste frem på ett lerret.

Go BIG or go home….

Jeg skal besøke det jeg mener er ett lite helvete på jord, nemlig butikker. Handle mat. Men det er ikke stress sånn sett, det er jo ingenting jeg skal rekke i kveld og da er det lettere å svelge. Men jeg tenkte få inn litt brus, som for en gangs skyld er tomt, frokostblanding og noe jeg kan spise til lunch i morgen. Det er virkelig ikke vanesak å ha med seg matpakke. Ha en smilefin aften!

Noen dager….

Noen dager trenger man en helt. Noen dager må man være en helt. Den beste følelsen, synes jeg, er å gi. Men noen ganger må man også ta i mot. I går fikk jeg gjort begge deler. Det er viktig å lære seg, har jeg skjønt. Jeg har blitt flinkere. Og så skal man ikke føre ett strikt regnskap på slik. I noen tider trenger noen mer enn de kan gi, vær raus med hverandre.

Og i går klarte jeg for første gang klart å få til to fletter på meg selv av denne tyske typen. Om jeg hadde klart å dele håret rett hadde den sett ganske så bra ut. Men som med alt annet kreves det trening. Dette er vesentlig enklere å gjøre på andre enn seg selv!

Jeg sov inderlig godt i natt. Håper den følelsen sitter i.

Act like a woman – Think like a man

Jeg var hos Anke onsdag kveld. Hun disket opp med salat og nybakte rundstykker samt en skikkelig bra jentefilm. Har du Netflix, trenger lett underholdning med feelgood stemning? Dette er filmen du skal se! Jeg ler enda… mange gode poenger her altså!

Maktbalansen i fire parforhold endres dramatisk når kvinnene (Gabrielle Union, Meagan Good, Regina Hall, Taraji P. Henson) begynner å bruke rådene i Steve Harveys bok «Oppfør deg som en dame, tenk som en mann» for å oppnå mer av det de ønsker fra sine menn. Når mennene (Michael Ealy, Jerry Ferrara, Terrence J, Romany Malco) innser at kvinnene kontrollerer forholdenes spilleregler, bestemmer de seg for at det beste forsvar er et godt angrep og kommer opp med en plan for å benytte denne informasjon til egen fordel. La kampen mellom kjønnene begynne!

Stå inntil meg

Jeg følger Trygve Skaug. Jeg elsker hvordan han setter sammen bokstaver. Mer eller mindre daglige ord som får meg til å tenke litt ekstra. Er det en som ikke kommer til å søple til newsfeeden din på Facebook eller Instagram, om du er litt lik meg, er det han.

En av mine bekjente skrev dette på sin vegg, i hånden holder hun det jeg antar er mor eller far. Ikke vent til i morgen. Ikke utsett tunge samtaler, ikke finn på andre ting isteden for å rydde opp. En dag er det for sent. Da må du gå videre. Du mister valget.Finn en å stå inntil.

Livet. Det kan være bratt og vekslende, og noen ganger vet man ikke helt om man lever på samme planet. Og noen ganger slutter det før man har fått ordna opp. Og når det er over, da er det på tide å gå videre.

Går det fort, går det fort over!

Altså, målet er ikke å dø på veien hjem, altså. Jeg og Mini, dvs bilen, hiver oss ut ut i trafikken for å rekke trening. Få det løfta, få det gjort og så kan man gjøre andre ting etterpå. Jeg er støl etter onsdagen, da var det mye frustrasjon som skulle ut, så en optimal økt forventes ikke. Men smile skal jeg, man kan jo ikke gjøre annet når man kjører en så kul bil? Siste turen…. for Mister Grey er ferdig i dag!