Ungene klarer fint å lage selv. Men jeg gjør det gjerne for dem noen ganger også. Putter oppi små ost, yoghurt, sukkererter, et pizzastykke eller en vaffel med smør.

Frukt får de på skolen men det hender da særlig at Vilde gjerne fyller sin til randen med eplebiter og druer. I den sammenheng kom jeg på at jeg tidligere brukte vakumposer. Noen som kan huske at de har sett noe slikt i butikken nå for tiden?

  

tannfeen_eggeglass

Ida har mistet nok en tann, denne ligger nå forskriftsmessig i eggekoppen, og venter på tannfeen. Markedsverdien ligger fortsatt på førti blanke penger så får jeg bare takke de høyere makter at hun ikke har lest at hun ikke bør legge tenner i et glass med vann….

  

 

Slik så nattbordet mitt ut i dag tidlig. Migrenemedisin og panneplaster. Det er godt det snart er litt påskeferie på trappene!

Heldigvis lenge mellom hvert anfall. Tror faktisk det er minst et år siden. Til gjengjeld har dette vart i to døgn. 

Skal ikke klage, mange har det verre, men dagens anbefaling er panneplasteret. Du kan finne lignende på Ebay

Kan ikke garantere effekt for alle. Mulig det jeg opplevde kun var placebo (og det driter jeg faktisk i). Det var behagelig. 

Sammen med Maxalt og litt kjærlighet ble det en lang og god natts søvn på meg tilslutt. Nå får man praktisere det man formaner: PUST!

  

 Sponset

Etter et par mislykkede forsøk på å komme seg inn på jobb ble Kosekroken arbeidsstedet i dag. Enda mer kjipt at man ikke kom helt i mål uansett men sånn er det vel innimellom?

Ble ikke noe bedre med sunt snacks fra Teapig. Disse tørkede eplebitene er nettopp bare tørket. Ingen stor hit hos meg. Jeg spiser heller oliven. Det er jeg forresten ikke noen fan av heller….

Men jeg lar den ligge fremme. Kanskje ungene  er litt mer sunne enn meg?

  

 

De to siste kveldene har bokstavelig talt nesten bare forsvunnet. Etter lengre tid uten migrene kom den tilbake med en fantastisk premiere og ekstraforestilling. Men takket være gode venner, kollegaer og kjære er formen fin og livet bra igjen. 

Ute har det plutselig blitt vinter. Til de som er bekymret for hvordan dette vil gå med sommerskoene til Mister Grey  kan jeg berolige dere med at han får stå rolle i dag. I kveld henter jeg en Fiesta med nye vindusviskere og skikkelige Scarpa- boots!

Den skulle egentlig bli hentet i går men siden jeg var (litt mindre) entusiastisk enn Knut Jørgen Rød Ødegård ved oppdagelse av nye stjerner og solsystemer avtalte jeg med kollegaen min om at hun henter meg i dag. 

Men nå er klokken halv sju. Det er på tide å vekke den første, blide røveren min. 

  

  25.mars er Vaffeldagen. Jeg har alt jeg trenger og verdens beste vaffelpresse om noen vil feire dagen i Kosekroken. Vi starter frokosten med…. Vafler! Enkelt å få opp ungene i dag!

  

 

Fra dagens Instagram:

 Ny bok, levende lys, kaffe fra kjær kopp og rester av lørdagsgodt. Inspirert av @mereteborgen til #lavterskeltilbud og #kortreistlykke når kroppen ikke vil sove og ikke vil stå opp.

m4s0n501
  

  

I dag fikk Mister Grey på seg sommersko. Og selv om dekkskifte ikke foregikk i et turområde ble det tur.

 

Jeg fikk snakket med mamma som fortalte om en spesiell begravelse. Heldigvis er de aller fleste begravelser fine på sin måte. Jeg er spesielt glad for at denne ble en verdig avslutning for de som sitter igjen.

  

Ida og Vilde har vært vennesosiale i dag. Det er altfor mange som stresser rundt hver dag. Hva skjedde med leken i gata?

 

Jeg fikk støvsuget og vasket bilen. Nå er den klar for påsketur til Østfold. Vi gleder oss!

  

Vi handlet kjapt. Fikk med oss en pose skalker. Det er for fint vær til at vi kan gå inn enda. Lavterskeltilbudene står i kø!

 

Og vi koser oss i nyinnkjøpte solbriller fra WOW! 59kr per brille. Det er ikke her vi legger igjen de store pengene.

 

Det har blitt så flott i denne parken! Håper vi kan tilbringe mye tid her fremover. Til sommeren kan vi spille sandvollyball! 

 

Der er frisk temperatur ute. Ull gjelder fortsatt som innerste lag. Vurderer å gå til innkjøp av flere sett. Blir det salg på dette nå, mon tro?

 

Jentene mater fornøyde ender. Skal love det ble liv i leieren når vi kom! De kan bråke og krangle!

 

Jentene prøver å fordele likt. Det skjer ikke. Til slutt er Vilde lei og tømmer posen. Nå skal hun hjem for å steke brød!

 

 

Jøss, og vi som holdt på å gi dem brød med olje, alkohol, Zalo og grus.?

 

 

Flotte Lørenskog hus i kveldssola! Vi har røde kinn og godt humør. Klare for kyllingtaco om ikke lenge!

 

  

Quality Hotel & Resort Sarpsborg fra mandag 30/3 til onsdag 1/4. Pris 2.495 kroner per dag som inkluderer:

Barnas hotell

  • Piccolo kommer på besøk hver eneste dag
  • Barnedisco
  • Hoppeslott
  • Ansiktsmaling, samt lek og moro med aktivitetslederne
  • Film på storskjerm
  • Alle barn får påskeegg ved innsjekk

Jeg har vel allerede funnet ut at det må bli Badeland begge dagene og når det gjelder Superland har jeg personlig plukket ut mine favoritter som ikke inkluderer bakkekontakt.

Er det flere som vil være med?

  

internasjonal

På torsdag var det internasjonal dag med jentene. Jeg kan vel ikke si at motivasjonsfaktoren var på topp hos noen den dagen men det er noe med samholdet i elendigheta som skaper et godt fellesskap og ender opp som en bra dag.

Logistikkansvarlig burde fått sparken. Der er jeg nådeløs. I programmet for dagen sto det eksplisitt at klassene hadde forestilling på ulik tid. Dette var ikke korrekt. Eller, det var to forestillinger. Det var den samme forestillingen to ganger. Blås meg i øret! Jeg vil se ungene mine, det de har øvet på, villedende markedsføring.

Fordi i tillegg var det ting som foregikk i klasserommene. Dette var jeg ikke informert om og som belønning for den fikk jeg en noget betuttet sjetteklassing i retur hvis mamma ikke fikk sett det hun hadde øvet på. Takk skal du faen meg ha, kjepp i stumpen til deg, håper du tråkker på en lego hver natt hele neste uke!

Ungene hadde produsert mye kunst. Det var utrolig mye fint. Masker, malerier og smykker! Skaperevnen er det ikke noe å si på. Jeg skulle gjerne sett alt enda mer, dokumentert med flotte bilder, menne…

Nok en gang: “Noro-virus til logistikkanvarlig i påskeferien” altså…. hva tenkte du, eller dere, på? I stedet for å sluse folk igjennom slipper dere folk inn fra alle kanter, det rådet en ting og det var kaos. Luftkvaliteten er et helt annet tema. Håper denne er bedre på dagtid når ungene er der. Men det kan forklare Vilde sin mer eller mindre daglige hodepine.

“I dag tar vi middagen på skolen, pengene går til Zambia” sa jeg og lovte kakestykke til den som spiste pølsa si. “Jeg er sulten, men jeg er ikke så sulten” konkluderte Vilde når hun så køen. Får meg til å lure på om skolen plutselig våknet på søndag og fant ut at de var landets største?

Jeg må rette opp i chakra’n min. Jeg er jo positiv, for faen. det er nesten det jeg er mest kjent for. Yin og yang i balanse. la oss fortsette.

Vilde leste fantastisk i klassen. Hun leste en lang tekst foran alle, var trygg og ingen feil. For de som kjenner Vilde og lesing kan de forstå at hjertet mitt truet med å briste litt i den ene hjerteveggen mens jeg svelget klumpen i halsen. Well done, honey, you make me proud everyday!

Vi hadde en ettermiddag og kveld sammen, uten den (forbanna) “kopekassa” og nettbrett. Det er gull verdt, det! Og vi fikk pølser og kake. Og som dessert til desserten så jeg Ida leke med folka i klassen som en del av og ikke bare ved siden av. Velkommen til klump nummer to i halsen. For alt annet har du Mastercard!

2015-03-19 20.35.11

I går var vi på aktivitetsdag i Nannestad. Du milde Moses og alle hans søsken med etterkommere. Det ble dagen sin det, tenker jeg. Hadde jeg fått velge mellom evig rikdom og denne dagen ville jeg valgt å leve denne dagen om og om igjen.

Det er alt for lenge siden sist vi sto på slalom. Jeg tenkte at veien til lykke skulle bli innmari lang da Vilde falt etter to meter og truet med å grine… var det teit å reise til noe slikt etter skolen, så sent i uka? Nå skal vi jo ha det gøy, for pokker!

Det gikk ikke så mange turene før Ida begynte å hoppe mens Vilde presset grenser på fart. Staver er for pingler og takk til den ene pappa’n med skrutrekker som fikk justert mine ski fra Espen sin fjortisvekt til tobarnsmor i førtiårskrisa.

2015-03-19 18.54.09 HDR

Ida var eneste jenta fra klassen i går. Vilde var visst den eneste som var søsken. Jeg var den eneste av de voksne i bakken. “Mamma’n til Ida er den eneste mamma’n i bakken” sa den ene. “Hun er den eneste pappa’n også” svarte den andre. En tredje konkluderte med at jeg var gæærn som ikke brukte staver. Som en kjær av meg sier:  “hva i helvete er i veien med de folka”?

Det finnes ingen app for dette, vi hadde i hvert fall en fantastisk dag og kveld. Jentene sovnet, med lyset på, nydusjet og lykkelige med samme konklusjon. Denne dagen kommer vi for alltid til å huske.

Tusen takk til Wenche som lånte oss bil! Tusen takk til Kristin som lånte meg sin hjelm samt datteren sitt utstyr til Ida. Og tusen takk til Espen som ble så lang så fort at jeg fikk arve utstyret før han ble konfirmert.

2015-03-19 17.45.06

Men mest av alt, tusen takk til dere, jentene mine. Å se fremgangen deres i går var rett og slett magisk. Fra å stable dere inn i heisen første gang til å se dere forandre dere til eplekjekke verdensmestere som får selv Petter Northug til å be om unnskyldning for at han puster… det var helt fantastisk. Jeg er stum. Av beundring. Det skal litt til. Dere klarte det no så inn i gampestumpen.