helgefrokost

Tenk at vi står opp til slike frokoster. Heldigvis ikke hver dag. Men ganske ofte i helgene i hvert fall. Og så lurer folk på hvorfor jeg vanligvis trener hver søndag? Har dere sett hvor mye jeg spiser, eller?

God søndag til alle, hva gjør folk i dag?

  

spinnvill gryte

Den er så ikke Grete Roede vennlig der den ligger, gårsdagens middag til meg selv. Men kjøttet var så godt temperert, og bare svosjet i gryta med olje og meierismør, jeg spiste halvparten av kjøttet mens potetene kokte…. mørt kjøtt er fantastisk! Potetstappa er ikke blank på grunn av photoshop. Jeg slumset litt med meierismøret i den også. Smakte deilig. Sprøstekt sopp på toppen og så var det rett til sengs.

Mer enn nok igjen, mon tro om det blir dagens middag… er det innafor når det er taco- lørdag? Får jeg aksept?

  

IMG_9868.JPG

Dagens “frokost på sengen” ser kanskje sunn ut. Men nei, det er ikke havregryngrøt med mager cottage cheese og Sukrin. Det er oreokjeks i bunnen, neste lag er sjokolademousse, toppet med søt krem, revet sjokolade og salte peanøtter. Hvem trenger fiender med venner som meg?

Har fortsatt eplekake fra Anke i kjøleskapet fra tirsdag…. Kjære venner, dere kjenner meg godt, men om du føler du må ha med noe på visitt kommer du langt med kaffekapsler til Dolce Gusto for jeg klarer ikke si nei til kake….

Sukker er så godt og gjør meg lykkelig og slike ting er vanligvis ikke bra for meg.

Hilsen fortvilet Cookie Monster på Fjellhamar

Kristin, mamma til Tanja, laget muffins til meg da jeg lå på sykehuset i fjor. Da jobbet hun og kom innom med smaksprøver. Jeg må si at denne her…. den toppet muffinsene LETT! Satan, disse smakte fantastisk. Det er faktisk verdt å sulte seg for, selv om jeg ikke gidder det heller.

  

konfirmasjon

Forrige lørdag var jeg i konfirmasjon. Det er noe man må når man en gang har takket ja til å være fadder. Våre veier krysses ikke så ofte lenger av naturlige årsaker. Men du verden så utrolig hyggelig det var å hilse på alle sammen igjen!

Konfirmanten hadde blitt kjempelang og på tross av (ecco) hæler var jeg (som vanlig) en bøtteknott. Men jeg hadde på den sølvgrå kjolen og følte meg fin, spiste mat og kake før jeg ble kjørt hjem og sovnet.

2014-09-06 17.00.09

Alt av farge- og materialvalg er nøye planlagt av konfirmanten selv. Hun har selv laget invitasjoner, dekket bord, kjøpt servietter og dekorert bord. Hun har holdt på i et år med planleggingen, og jeg må bare si det Thea: Du kan klappe deg selv på skuderen for vel gjennomført konfirmasjon!

Kaken er en gave fra tante Siri og tematikken var visst helt i tråd med konfirmantens stil. Jeg elsket det som var under marsipanen…. en himmelsk sjokoladekake med ulike sjokoladelag inni. Det var en sann fest for munnhulen (og nå hoftene, på utsiden samt innsiden av låra). Men hva piper jeg for, kan jo snart starte svømmetrening!

  

barnelege

Og i dag er det endelig fredag. Huset ble vasket i går. Det er ikke mer lekser med mindre man selv ønsker en bra start på neste uke. Jeg føler meg nesten som fisken i Nemo som svømmer rundt og sier at “tanken er ren”. Det går riktignok bare noen sekunder før samme fisk freaker ut. Jeg har full kontroll litt til.

Ida skal på pizzakveld hos Villi etter fight- trening, dettte blir en knallbra dag. Og jeg blogger mens jeg hører på Dimmu Borgir…  verden må rotere på en annen måte i disse dager?

  

Det sa i hvert fall mamma i dag da jeg ringte. Så om flere er bekymret, ikke vær det. Det går bra. Helt fint faktisk. Og kanskje stingene ryker i dag? Men det er innmari slitsomt å være sykemeldt.

2014-09-11 09.45.31

PS. Alle serier på Netflix låste seg, hva skjer?????

  

image

A White House Communications Director leaves to start her own crisis management firm only to discover she has not left the past behind.

Denne serien har jeg blitt anbefalt av Jeanette. Hun sier det er en skikkelig fin jenteserie og nå er det lenge siden jeg har blitt hekta på noe. Har du sett denne serien? Du kan lese mer på Imdb.

Vanlig TV er kjedelig, passe på klokka og det passer jo aldri? I tillegg må jeg tisse på feil steder eller så ringer telefonen og jeg mister halve handlingen. Nei, gi meg streamingløsninger som funker.

Forresten, iTunes filmer som vi leier hakker noe voldsomt, Er det flere som opplever det samme?

  

2014-09-09 20.59.53

Lesestundene med Vilde er noe jeg setter mer og mer pris på. Hun er en av de som gjør meg rik. Det synes ikke på saldoen, i hvert fall ikke sånn som hun jobber for tiden, men hjertet er fylt til randen på andre måter. Vi kan lage barn, altså…..

  

Dette er en film alle med tweenies bør se. Den har florert i sosiale medier en stund allerede, men i tilfelle rottefelle noen ikke har fått den med seg så se den nå om barn og digital mobbing og det å tørre å se hva som skjer. Casa Kaos skrev et innlegg som jeg har sitert under:

Men hvordan kan vi forvente at barna våre skal respektere hverandre og følge god, gammeldags folkeskikk på nett når vi voksne lirer av oss det ene adjektivet styggere enn det andre, latterliggjør folk som ser annerledes ut, kaller hverandre for homo, idiot, knulledokker og andre stygge ord fordi de vi diskuterer med har andre meninger enn oss. Eller bare rett og slett fordi vi ikke «liker trynet» deres.

Du kan lese hele innlegget her og tenk over hva du skriver og hvordan du omtaler andre både muntlig og på nett. Ungene dine ser og hører hva du gjør – du spiller faktisk hovedrollen noen år til!

image

Oppdatert etter funn av link fra et par av mine Facebook- venner:

Og den bedreviteren som hevder at det bare er å velge vekk den nye virkeligheten, har nok noe å lære.

– Er du ikke aktiv på sosiale medier sklir du rett og slett utenfor fellesskapet, sier Pernille.

Hele artikkelen bør leses, særlig av jenteforeldre!