2014-07-07 20.16.50

Bloggeren www.innerstiveien.blogspot.no hadde et innlegg hvor hun hadde sydd en veske. Jeg syntes den var kjempesøt og la vel inn en bestilling ganske så raskt.

2014-07-07 20.16.31

Så en dag i juli var den klar. Den hadde blitt nedprioritert til fordel for en kjole til et tantebarn (hun spurte om lov og jeg kan prioritere, kjole foran veske anytime).

2014-07-07 20.16.17

Og nå har jeg fått min egen ku(le)veske. Jeg synes den er utrolig flott og er superfornøyd. Den har allerede vært på Nebbursvollen!

2014-07-07 20.16.11

Genialt at man bare kan slenge den i maskinen om den blir møkkete synes jeg! Og hun kan sikkert sy en til deg også, om du vil ha. Se kontaktinfo på www.innerstiveien.blogspot.no

  

bra_nok_smykke

Har i løpet av noen måneder opplevd en vendetta jeg ikke trodde fantes i de voksnes rekker. Jeg har opplevd ting som jeg har lest er et stort problem blandt ungdommen vår. Ord som utfrysning, “unfriendet”, venner som må velge side og “det å være blokka” er plutselig noe man selv kjenner på kroppen. Og ikke minst spørsmålet om “hvor faen gikk jeg feil, hva var det jeg overså”?

Jeg er glad jeg har noen solide rygger rundt meg. Som har beina der de skal være. Som tar telefonen når jeg ringer. Som er ærlige om hva de tenker og føler. Som tør å si hvor skapet skal stå. Som synes jeg er ganske all right. Selv om jeg er som jeg er.

Og så er jeg glad jeg sjøl er voksen. Man må betegnes som det i en alder av trettiåtte? Jeg har mange venner. Flere enn da jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg har et stort nettverk. Vesentlig større enn da jeg var tyve, Jeg vet at min sjanse til å bli supermodell er borte for lengst. Det er null stress, lårene med “blindeskrift” plager meg ikke nevneverdig. Jeg har vært så heldig at jeg har klart å få to flotte jenter. Jeg har en trygghet og en selvsikkerhet som mange unge mangler.

Og jeg er glad, på grensen til takknemlig, for at jeg har fått denne gavepakken som har gitt meg den erfaringen jeg nå har. Kanskje jeg er bedre rustet til å støtte mine egne unger om de skulle havne i en lignende situasjon?

For noen er jeg faktisk “bra nok”. Og det er en god ting. Men noen ganger trenger man en ekstra påminnelse. Det har jeg hengende rundt halsen på dager hvor jeg selv tviler litt.

Stor takk til husbonden også. Som ga meg smykket, som lar meg vite, når jeg selv tviler, at jeg faktisk er “bra nok”. Rødt hjerte

  

spesiell

Det er mange måter man kan vise engasjement samt bidra til et bedre miljø. Vi kan garantert gjøre mer. Men jeg er stolt av det vi gjør og tenker at litt er i hvert fall bedre enn ikke noe.

Vi arver klær. Vi gir bort klær. Vi prøver alltid å fikse/ vaske ting som “er brukandes” før det blir kastet og erstattet. Og vi vasker aldri bare to gensere. Mye klesvask går i trommelen når dagene snurrer som verst. Men en del henges faktisk opp.

Vi forsøker bruke opp maten vi kjøper. Mat som ikke blir brukt eller spist sorteres i “Takk for maten” posen. Vi panter flasker og sorterer ut papp/papir. Neste blir sikkert glass og metall?

Vi bader og dusjer ofte sammen (ja, både voksne og barn). Særlig på vinteren. Vi støvsuger mer enn vi vasker, men det har mer med hjemmemiljøet å gjøre. Det er ikke alle rom som trenger å vaskes mer enn annenhver uke.

Hvordan står det til med det grønne fokuset i deres heim?

  

140701

Før jeg møtte husbonden var jeg litt mer skjelven foran tastaturet enn jeg er i dag. Naturlig nok har jobb foran et tastatur gjort meg tryggere men han sa noe som fikk meg over den berømte kneika:

Du kan ikke gjøre noe som jeg ikke kan fikse.

Ungene våre har ikke et lite snev av tastaturskrekk, de vet at pappa fikser alt. De har andre utfrodringer enn foreldregenerasjonen men man kan jo fokusere på at de slipper denne “redselen” i det minste!

  

One of the biggest challenges you are gonna face in this life is to fold a fitted sheet.

Seriøst? Jeg måtte spole tilbake, for sa hun virkelig det? Skal det å ikke klare å brette et fasongsydd laken være en av mine største utfordringer i dette livet? Jeg må jo si at jeg setter familiens helse, jentenes sosiale liv, mine venners ve og vel vestentlig høyere samt for eksempel hvordan man kommer seg videre når noen dør på mange stoppesteder før lakenproblematikken.

Videoen er sett mer enn seks millioner ganger, og ja jeg syntes videoen i seg selv var litt småmorsom, men å legge den på plassen før Vilde får en kronisk sykdom, Ida blir mobbet på skoleveien eller at mannen min dør… det skjer ikke hos Avdelingholt. Only in the USA!

  

2014-06-15 15.19.40

Debatten om barn, ferie, fokus på hva som er normalt og når er man egentlig rik? Tror kanskje man ikke finner svaret på denne problemstillingen for her er det vel like mange svar som mennesker. Men mens jeg sto og sorterte sokker, sukket litt over at jeg fant enda en singel sokk, så hører jeg en stemme bak meg.

Mamma, ikke sant vi er rike?

Nææh, svarer jeg, vi er vel egentlig ikke rike. Jeg følger opp med å si at samtidig er vi rikere enn mange andre, Vi bor ikke i et slott, men vi har et hus. Dessuten har vi to biler (selv om den eldtse nå synger på noe som kan minne om et refreng). Vi har ikke penger til å ansette folk til å pusse opp huset, eller kjøpe et nytt hus hvor alt er fikset, men vi har penger til å fikse mye sjøl over lenger tid. Vi har ikke råd til å spise på restaurant hver uke, men vi har penger til mat og ingen legger seg sultne. Og selv om ikke alle klærne er nye og kjøpt i butkkk er de rene og hele, ingen fryser eller går våte.

Jeg trekker pusten og ser på den som ikke lenger er så liten lenger. Klarte jeg det? Å få henne til å skjønne at vi er rike men kanskje ikke det andre mener er det å være rik?

Men mamma, vi har sofa på soverommet. Jeg kjenner ingen andre barn enn oss som har sofa på soverommet. Tenk så heldig jeg er som har en sofa på soverommet. Jeg er rik.

Er det kanskje nettopp det som var svaret. Det som gjør at jeg føler meg rik betyr ikke noe for andre og motsatt?

  

ajax

Før var Jif den beste, men produsentene må ha endret noe og vaskeeffekten er nå best med Ajax. Du velger hva du vil bruke men jeg anbefaler å bytte.

Det fortalte rengjøringsbyrået oss og “VIPS” så hadde vi kjøpt inn en ny produktlinje til husvasken. Vil Ewa Walla Renhold ha Ajax så får de det. I motsetning til mange andre får hun ikke betalt for produktanbefalinger så jeg merker jeg stoler veldig på henne.

Har du noen favoritter eller meninger?

  

20140722-154629-56789054.jpg
Det flommer over av bilder med glade barn, strender, tær, gode måltider og vann. Nordmenn, de aller fleste ser det i hvert fall ut til, nyter varmen i både nord og sør.

Iskald vannmelon i selskap med “Granateplene” fra Sue Monk Kid og Ann Kidd Taylor. Sidene flyr!

En klok og vidunderlig varm bok om mor og datter, på reise sammen, i egne liv og hverandre.

20140722-155016-57016215.jpg