don't cry

 • 17:00: Levere barn til barnegradering
  Husk 200 kr, graderingspass, drikkeflasker!
 • 17:30: Time hos Råh!
  Timeout! Telefonen er avslått men jeg vil svare via brevduer om det haster.
 • 18:30: Hente nygraderte barn
  Være superstolt, ta bilder, skravle….. *bla bla ukeblad*
 • 19:00: Middag på McDonalds
  Ja, barna får velge hvor man skal spise etter gradering. Blir superoverrasket om de ønsker å spise et annet sted. Håper innerst inne at vi snart kan oppgraderes til Egon!
 • 21:30: Natta fra “Kosekroken”
  Har konkurranse med Veronica, den som legger seg først vinner, må dokumenteres på snap.
  

IMG_3049.JPG
Har ikke nattbord. Det er ikke lørdag. Trøtt i trynet…. Men hva gjør vel det?

En iPad kan funke som nattbord. Onsdager kan også bli bra dager og jeg har en unge som gir meg kaffe på senga.

Så er ikke livet ganske greit, da?

  

Noe av det beste som finnes er nystekt brød. Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe). Kjøkkenmaskinen må testes ut igjen så snart hodet er over vann.

binary-309848-582540

Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød. Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du enten 3 små eller 2 store brød. God fornøyelse!

Du trenger

 • 25 g fersk gjær
 • 9 dl vann
 • 500 g sammalt hvete, grov
 • 1 kg hvetemel (ca)
 • 50 g TINE Ekte Smør
 • 2 ts salt
 • ½ ss sukker

Slik gjør du

SETT DEIGEN
 1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.
 2. Ha i de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
 3. Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Deigen skal ikke være klisset, men slippe bollen.

TIPS: Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

FORHEVING
 1. Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
UTBAKING
 1. Strø litt mel på bakebordet. Del deigen i 3 like store deler. Form brødene slik at de passer fint i hver sin brødform.
ETTERHEVING
 1. Strø mel over brødene. Etterhev brødene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. Når brødene har hevet til dobbel størrelse er de klare til steking.
 2. Sett på stekeovnen på 190°C.
 3. Det siste du gjør før du setter inn brødene, er å snitte dem. Å snitte brødene er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødene. Da slipper du at brødene sprekker opp.
 4. Stek brødene midt i stekeovnen i ca 40-45 minutter. Avkjøl på rist.

Bilde og oppskrift er hentet fra Tine sine hjemmesider.

  

IMG_3044.JPG
Eggene småkoker på ovnen. I sofaen sitter to jenter i pysj og venter på kveldsmat. Varme rundstykker og deilig pålegg. Så ble dette dagens felles måltid. Det må ikke alltid være en middag?

  

IMG_3040.JPG
Vilde har sjekket alle rommene i huset. Tommy har vasket og ordnet, tent lys og “stæsjet”. Huset er klart for visning! I dag håper vi på at de neste eierne kommer! Nå stikker vi til Nina for en kaffe, prat og lek!

IMG_3041.JPG

  

rot og kaos

Søppel, leker, klær, sko, massasjeoljer og julegaver i skjønn forening. Lurer på om det noen gang blir ryddig i leiligheten? Lagringsplass er nøkkelordet. Vi trenger rett og slett flere steder å putte ting og tang inn i. Men jentene, de er fornøyde bare de kommer frem til senga.

Vilde ryddet unna en svær pose med Monster High som skal doneres til Sofie i dag. Ida er på god vei til å fylle sin sengeskuff med leker. Og mer skal det bli for en del havnet inn på loftbod før første visning. Det er vel bare å begynne i den ene enden?

Hei og hurra, et dobbelt hengeskap med litt lagring på toppen blir veldig bra!

  

IMG_1223.PNG

Hei på du,Anja! :) Jeg var på hytta igår. Tenkte på det,visst du og resten av gjengen. Har lyst til å låne hytta mi noen dager til våren,sommer’n eller høsten. Så får du det. Låner bare ut til dem jeg stoler på :-) Da vet du det. Tar meg en kaffe inatten. Snart ut å jobbe igjen. Snakkes Anja! :)

Hva skal man si? Slike mennesker gir meg håp om at det faktisk finnes folk som faktisk tør bry seg om andre uten baktanker. Hurra!

  

IMG_3026.JPG
Lagringsplass er noe det ikke er flust av i leiligheten. Men der det er hjerterom der skal det visst være husrom har jeg hørt. Hjertet mitt er det ikke noe i veien med og så finnes det leverandører for smart oppbevaring. Som for eksempel bak en dør som alltid står åpen?

  

IMG_3018.JPG
Stekt laks i olje, smør, hvitløk, surret i fløte, hjemmelaget stappe (minus gressløk på Vilde sin, selvsagt), kokte gulrøtter, spinat og tomat…. Fest for magen!

Nå skal jentene pakke ferdig før badeland!

  

IMG_3005.JPG
Ungene sover. Fra badet hører jeg vaskemaskinen fyller seg med vann. Oppvarming av Mister Grey er satt på. Jeg ser det er litt guffent ute. Det er mørkt. Klokka er kvart på sju. Det er mandags morgen….

Om litt skal jeg sette meg i bilen og kjøre mot ut av Oslo. Heldagsmøter igjen. Men jeg kommer hjem tidlig. Det får være trøst god nok i dag?

Ungene skal på tur til et badeland med fritidsklubben. Da skal jeg ned i huset og rydde, shine og vaske etter beste evne. I morgen er det nemlig visning og jeg håper det er mange som kommer innom!

Inntil videre, ha en herlig mandag, den blir garantert ikke verre av at du smiler til noen.