Aktiv sommerferiestart

Vilde skal på Forskerfabrikkens sommerskole.

Hun ville det i fjor også, men da var vi (les: jeg) for sent ute. I år var vi (les: jeg) mer heldig. Jeg håper dette innfrir til forventningene, men hun elsker jo slike prosjekter så jeg tror det er midt i blinken. Jeg har til gode å høre noen som ikke har vært fornøyd med denne sommerskolen, og all tematikk som omhandler vulkaner må jo være innafor?

Bli med og undersøk eldgamle fossiler, vakre krystaller og spennende mineraler. Vi skal lage heftige vulkaner og forske på morsomme kjemiske reaksjoner. Kan vi egentlig få vann til å eksplodere? Og hva er oppskriften på en metamorf karamell? Vi undersøker også mystiske skjeletter og hva som gjør at fly kan fly. For ikke å glemme at vi skal vise hvordan matte kan være morsomt!

Gjennom en spennende uke på Forskerfabrikkens sommerskole får 
barna oppleve alt dette og mye mer. Vi vil vise barna hvor morsomt naturvitenskap og teknologi er.

På sommerskolen blir deltakerne flinkere i naturfag og lærer mer om kjemi, fysikk og biologi. Kurset følger skolens 
læreplan for 5. – 7. trinn i naturfag.

Ida skal på på brytecamp.

Masse deilig trening med gode venner i regi av Lørenskog Bryteklubb som hun trener med ukentlig. Det er Thomas som har invitert til en annerledes start på sommerferien. Ida har virkelig fått treningsglede i bøtter og spann denne våren og har planer om å holde seg både aktiv og med fokus på styrke igjennom sommeren.

I sommer blir det en fott brytecamp i våre lokaler med Thomas og Anders Rønningen! Målgruppen er alle som går på bryting, alder ca 6-15 år. Nivået på de påmeldte hittil er en god blanding. Kravet er at man skal kunne de grunnleggende grepene som mare, hodefall og hoftesving. Vi gleder oss!

Mvh. Rønningen Performance.

Og om du synes etternavnene høres kjente ut er Thomas og Anders sønn av Norges mest kjente bryter for oss som har fått kråketær i øyekrokene: dobbelt OL- mester Jon Rønningen. Ida har kun gode gode ord å si om klubben og deres opplegg så langt så dette blir sikkert knallbra!

Duften sprer seg


Mens noen planlegger tur til Oslo og VG- lista har andre startet ferie. Her er det ikke mye som minner om noe særlig annet enn hverdag men de kan være fine de også! To grove brød til avkjøling på benken skal mette mange mager i mange dager. Ha en herlig dag!

Egenpleie

Føttene har gått i høye hæler hele uken. De eksponeres i åpne sandaler. Ansiktet blir sparklet daglig og utsatt for sol, vind, regn og eksos  (jeg er passe flink til å fjerne sminke hver kveld). Det er alltid enklere å forebygge enn å behandle!

Jeg tar vare på…. 


…. gamle putetrekk! De er snart tre år, men de er like fine og full av gode minner. De skal være med på mer, så da må man reparere slitte sømmer etter vask. 


Nå kan man atter krype opp i beste kroken i Kosekroken. Tepper, trekk og pelser er rene. Velkommen til filmkveld, kanskje en skrekkfilm?