Sakte liv


Lang frokost. Vi ser ferdig resten av filmen fra i går. Passe lang dusj med lydbok. Bursdagen i Bærum er avlyst. Vi har hele dagen og kvelden foran oss. Ute er det slapsete snøsluddregn. Duftlys og kaffe inne. Gode planer legges!

Dagens trøttfis


Våknet tidlig. Leiligheten helt stille. Skravler i telefonen. Drikker kaffe. Gjør noen avtaler til uka. Flytter på andre. Dobbeltbooket noe. «Ligger det ikke i kalenderen skjer det ikke» bruker jeg å si. Prøver ordne opp. Ser ut til at det meste løser seg. Godt humør. 

Kreftlivet derpå | Lene Wikander

Vi hører heller ikke om tørre slimhinner, manglende sexlyst, vektoppgang, lydfølsomhet, tenner som detter ut, nevropati og depresjon. Vi hører ikke noe om at livet etter kreftbehandling aldri blir det samme igjen.

Det er rett og slett ikke sexy nok. Folk vil bare ha skikkelig drama med levende kreftceller som drepes. Når man er ferdig med det, vil alle bare snakke om hvor frisk du er.

Kilde: Kreftlivet derpå | Lene Wikander

Denne her var så godt skrevet. Det er så enkelt å si at man er «frisk» men ingen spør hvor frisk. Man døde ikke. Men hvor lang tid tar det før man igjen kan leve? Hvilke hensyn må man ta. Noen for alltid? Artikkelen for deg som vil tenke deg om en gang til om du lever livet slik du bør, før du kanskje må sette på bremsen eller permanent sjekke ut.

DIY: Ballongskyter – Fru Jacobsen

Så etter å ha laget grove vafler til lunsj, så satte pappaen i huset seg ned med ungene for å lage ballongskyter eller ertepistol. Dette var noe han laget som barn, og jeg kan huske barna i gata der jeg vokste opp også hadde sånn. Og jeg synes det er artig å lære barna å gjøre slike ting som vi gjorde når vi var små.

Kilde: DIY: Ballongskyter – Fru Jacobsen

Så om du, som meg, har en million tomme doruller i løpet av en uke vet du hva du kan gjøre med dem! Takk for tipset, Trine Lise!
Blogglisten hits
Når master- plan faller sammen….

…. og backup- planen likeså kunne jeg laget limonade om jeg hadde hatt sitroner. Det har jeg heller ikke. 

Men jeg har druer. Gamle druer. Presset og lagret før de havnet hos meg i en flaske. Og en film. «Prometheus» er anbefalt, fortsatt ikke helt i riktig rekkefølge, men skal visst gå bra. 


PS. Det går fortsatt an å ha skikkelig, hjemmelaget middag selv om to unger skal pakke, diverse ting skal handles inn, matpakker smøres og kids leveres på hver sin skole for overnatting.

Det kalles planlegging (visste jo for mange dager siden at denne dagen ble hektisk) og retten heter «restemat.» Fisk for andre gang denne uken må gi voksenpoeng? 

Og jeg har sørget for at ungene gjør gode matvalg i morgen. Hvorfor velge noe annet enn det beste?

Du vet den følelsen….

………. når du er så nær at du nesten kan smake maten, se målstreken, kjenne følelsen eller føle varmen? Det er viktig å ha mål. Store som små. En bok som skal leses? Et løp man skal gjennomføre? En jobb du ønsker deg? Hvor vil du være?

Og så er det viktig å tørre. For om du ikke gjør noe. Om du sitter på rumpa med alle ti fingrene i rassen, da skjer det ikke mye. Eller jo. De tingene du elsker eller vil ha, de du trodde var der for alltid, en dag forsvinner de. Fremtiden. Mulighetene. Hva da?

Så om du står på stedet hvil. Med rumpa full av hender. Da kan du si at du overlevde i 80 år. Men jeg kommer til å si du ikke levde. Spis god mat. Le med magen. Ha et helt hjerte. Få sjelen til å rocke. Se film. Vær i bevegelse. Les bøker. La ikke den som ikke elsker deg holde deg vekk fra den som vil. Lev, for faen.riktige_mennesker_anja_holt

Blogglisten hits
God lunch til hjertenære

ditthjerte

Med disse nydelige rosene ønsker jeg alle en god lunch. Jeg skal spise og rusle en tur, for nå kom jammen i meg solen frem! Håper veldig at særlig Kirsti har en god rygg- dag i dag. Stå på!

La meg forresten til på bloggurat. Aldri hørt om. Har du? Takk, Laila!
Blogglisten hits