Slem rumpe

2016-09-22-12-53-39

Så fint, så fint….. men atte, hvor lenge fikk det være slik? Man må jo nesten flire litt? Denne tag’en sto flere steder det var nymalt, det måtte sikkert klø veldig i sprayfingeren. Et rent lerret, som ventet på å bli pyntet. Men en skikkelig god grafitti synes jeg er flott. Bergen går foran som et godt eksempel hvor de får lov til å utfolde seg fritt på avsatte områder. Ja til mangfold, ja til å finne løsninger. Vestlandet i mitt hjerte!

2016-09-22-12-53-36

Værskifte

Fra lunch med sol ble det et tydelig værskifte etter hjemkomst. Nå pisker regnet mot vinduene. Det blåser. Jeg elsker det!

Jeg sovnet i stad. Jeg er fortsatt trøtt. Begynner kroppen endelig å slappe av igjen? Det hadde ikke gjort noe å gå inn i helgen med større smil enn vanlig. 

Snart hjemme nå….

You had one job!

Det er jo litt armer og bein når man er alene. Men det er som å kjøre bil i Oslo sentrum. Om du ikke stresser og lar deg vippe av pinnen så går det som regel veldig bra!

Middag får man også til. Tre fornøyde snupper, det er ikke nok med to barn til bords, og kaboom «rett i krøsset» scoring. Gulv vasket (fikk muffins etter jobb i går) og Ida levert på trening.

«Mamma, tok du med joggesko» spurte hun. Moren lo. Tok av seg joggeskoene. Ga dem til datteren. Kjørte hjem i sokkelesten. Ikke bli stressa. Finn løsninger. 

Nå blir jeg tvangshvilt. Vilde har fortsatt besøk. Den som har besøk har stua. Det er regelen og den gjelder mammaer også! Finnes verre ting!

Lunchtur

Det er ikke lov å sutre over vondter. Kamuflerer ikke med piller. Sitter ikke stille og venter. Man lytter. Om kroppen hyler etter bevegelse har man en ting å gjøre. Jeg er en fikser.

Ja, vi elsker elbilen! | Norsk elbilforening

Her er noen utvalgte kommentarer som vi lar tale for seg selv:

 • Utrolig billig i drift. Så enkelt er det. Med så lite driftsutgifter har jeg for første gang anledning til å kjøpe ny driftssikker og miljøvennlig bil. Trine Osland
 • Herlig drivlinje med umiddelbar respons, mye bedre kjøreopplevelse med automatgir enn selv de beste i klassen på fossile alternativer kan tilby. Eivind Eliasson
 • Bedre for bymiljøet spesielt om vinteren. Adrian Stachnik
 • Har ikke skrapet is siste to vintre, varm rute på få minutter i 20 minus. Knut A. Aulie
 • Full tank hver morgen. Jørgen Mølnå
 • Enklere konstruksjon gir mindre vedlikehold, ingen bråkete motor, null utslipp, oppdatert software over Internet, moderne, rask akselerasjon og krefter i overflod, gode kjøreegenskaper, fremkommelighet, lave driftskostnader, lang rekkevidde, raskt å lade på Superchargers, flott bil! Olav Tollefsen
 • Hadde en diesel, som måtte vrenge lommeboken min hver service, i tillegg til at den sørget for å holde samme lommebok tom ved pumpene til hverdags. Øyvind Pettersen
 • Kjørekomfort, sporty og digg å manøvrere. Stille, bortsett fra et herlig hvin fra motoren under akselerasjon. Ingen vibrasjoner. Ingen rust. Elsker min i3. Thomas Carr Flomstad
 • Slipper alle ekstrautgifter som følge med en diesel/bensin bil, du får alltid sette deg i god varm bil på vinteren og det er stille og fredelig, for å nevne noe. Marita Sandnes Saltre
 • Selv om det som var hovedårsaken til å kjøpe elbil var lave driftskostnader, har fokuset mitt endret seg. Det gir meg glede å vite at alle vi som kjøper elbil i dag er med å sikre at fremtidens teknologi vil gi våre barn og barnebarn en bedre og renere fremtid. Leif Magne Ålborgen
 • Senker stress ved at jeg kjører mye penere, for å spare energi. Siri Therese Flamme-Larsen
 • Flyter så fint i køen i rushtrafikken, ingen brå start og stopp og risting i bilen. Marius Wingerei
 • Billig å kjøre, deffensiv kjørestil, mindre vedlikehold og mye bil for penga! Kjell Morthen Grindalen
 • Man kan omtrent betale service regninga med det av brusflasker som har hopet seg opp i bilen siden siste service. Ove Andre Nilsen
 • Kunne kjøre avgårde uten å vekke nabobarna klokken 02.00 om natten! Bjørn Inge Nøkling
 • Kjapp, trygg & miljøvennlig! Terje Malja Kilde: Ja, vi elsker elbilen! | Norsk elbilforening

At jeg er glad i bilen min er det ingen som tviler på. Det er mange andre som er det også. Artig at ikke en eneste en nevner det som blir dratt mest frem i media. Bompassering, gratis ferge, parkering, strøm og kollektivfelt. Kjørekomforten i en elbil er formidabel. Stille, ingen gear å tenke på og ren kjøreglede. Jeg håper jeg får ha min bil i mange år til. To år har den vært min og til dags dato har jeg ikke hatt et eneste problem. ~elbilglede~

Til ettertanke 

Jeg fikk denne tilsendt på jobb i dag. Den var innmari fin. Jeg bruker si jeg er «god nok» og jeg mener det. Men kanskje, bare kanskje…. er jeg til og med bedre enn det?

Jentene er på kino. Jeg fikser opp en frisørfeil (eller… en annen frisør fikser). Og Ida fikk triple poeng for muffins fra bunnen. Vi er to som nå elsker kjøkkenmaskinen. 💞

Nede på stasjonen, tidlig en morgen……

……… eller på kontoret, trøtt med kaffekopp, tikket det inn en snap fra Merete. Bildene jeg tok sist gang jeg var på lensene havnet visst i avisa. Den kuleste røde benken har fått stor, fin spalteplass i den kjære lokalavisen vår Romerikes Blad. Kult! Og før denne rakk å bli publisert var jeg visst inni avisa også!

rb

Og jeg måtte jo sjekke, kunne det være på nett også? Da viser det seg at #rbbilde automatisk gjør at du er med i konkurranse! Premien er ett flaxlodd, men jeg som allerede har vunnet i Lotto hadde sendt loddet til fru Borgen som tipset meg. Om du vil at hun skal vinne penger nok til å ansette en dreng på garden slik at hun kan kjøre traktor når hun vil (og ikke når hun må). Trykk på bildet under, eller her, og kom rett inn for å stemme!

skjermbilde

Garuda – ja, jeg har blitt testet nå!

 FORMÅLET MED GARUDAS ANALYSEVERKTØY ER:

 • Å avdekke de menneskelige ressursene som har betydning for arbeidsmessig suksess

 • Å skape dialoger rundt hvordan kompetansen utnyttes best mulig i arbeidslivet

 • Å skape en åpen og likeverdig kommunikasjon

 • Å skape jobbtilfredshet, livskvalitet og verditilvekst for organisasjonen og medarbeiderne

fokus1

Jeg svarte på det som virket som en million spørsmål, og de tingene inni firkanten er meg.

fokus2

Men Anja, du er jo litt av alt!

Ja, de ordene brukte hun. Og det stemmer egentlig ganske bra med det jeg selv føler også. Betyr det at jeg ikke har noen sterke sider, kanskje? Jeg er ikke typisk noen, jeg. Er det bra, eller dårlig?

fokus3

fokus4

fokus5

fokus7

fokus8

fokus9

fokus10

 

fokus12

fokus13

Kan slike tester avdekke noe viktig, for meg som person for min leder som skal styre meg? Er det bare fjas, bør man grave litt til? Jeg er mye, men jeg tviler på at en slik test kan avdekke alt. Men noen punkter vet jeg stemmer. Noen punkter er jeg stolt av. Andre vet jeg også stemmer. De jeg kaller mine svakheter. Men er de svakheter, eller kan man se på dem som en utfordring man må være på vakt for. Blir de ikke da en styrke?

Behagelig søndag

Etter trening og dusj avtalte jeg med Kristin at vi skulle møtes for lunch. Hun var på Aker Brygge med mann og sønn. 


Og været som så grått ut sprakk opp som ett troll i morgenlys. Der ble det jammen i meg både sol og varme!


Etter en bedre carbonara på «Olivia» forsvant Reidar og Oddmund videre for å jakte på Pokemon. 


Jeg og Kristin gikk videre til «Wayne’s Coffee» og en kaffe mocca senere rullet jeg fornøyd hjem. 

Ulike, men allikevel ikke?


Dagen startet med en tur til Holmestrand for meg og Calle- mann. Solen skinte, tanken var ren (hentet fra Nemo- filmen) og bilen til BesteMorReidunn fikk seg en kjøretur. Gammel sykkel levert i Holmestrand. Ny sykkel levert på Røykås. Han kom seg trygt over fjellet og «alle var enige om at det var en fin dag» ish. 

Hva kan en kommuneoverlege, supermodell og selger ha til felles? Åpenbart ikke høyde? Modellen er nettopp ferdig med innspilling av en sesong «kjære mamma» og legen har lært enda mer om kardiologi. At jeg valgte kaffe latte isteden for americano svinger kanskje ikke like mye. Men vi hadde det fint lell. 

Våre veier har møttes via bloggene, Casa Didriksen og Diaperdiva finner du forøvrig i min bloggroll, og vi trives godt sammen selv om både høyde og yrke går på tvers. Det må vel også kunne innrømmes at de fortsatt gjør meg litt startstrucked. De er nemlig større enn meg på blogg også. Men det går fint!


Kvelden ble avsluttet i Lørenskog. Jeg og Laila spiste tapas, møtte Kristin som tok veien fra Valdres, og stakk på kino. Puteflaue øyeblikk, ja!!! Laila ble kjørt tilbake til Sandvika og Mister Grey oppførte seg som en gentleman. 

Ikke opprinnelig plan – men det er sånt som dette jeg er god på. Ikke hold hånda over munnen min i håp om at jeg skal holde kjeft. Jeg kommer til å slikke.