2014-06-16 10.41.04

Tenk så heldige vi er som omgås så mange hyggelige mennesker! På en søndag deltok vi gratis på Barnas Bislettdag og nå har vi jaggu fått fire billetter til Tusenfryd! Om man smører med matpakke og tar med litt drikke trenger jo ikke turen bli så dyr. Hvis man i tillegg tar en liten prat med ungene før avreise så får man ikke masing om slush, boder og pizza heller.

Vi gleder oss!

  

irritert

Selv om du synes det er utrolig praktisk og været samarbeider med tiden og det passet ypperlig å dra frem gressklipperen, hekketrimmeren eller høytrykkspyleren… det er faktisk ikke lov å gjøre dette på søndager. Ved å starte opp disse apparatene i dag aksepterer du samtidig mulighetene for å bli ilagt en bot selv om du er på hytta.

Lov om helligdager og helligdagsfred

§ 3. Helligdagsfred
På helligdag fra kl 00 til kl 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.

  

aftenposten_junior

Aftenposten Junior forklarer vanskelige sammenhenger og forteller om det viktigste som har skjedd den siste uken. Avisen er skrevet for, og til dels av, barn. Her kan man lese nyheter fra Norge og verden, om naturvitenskap, kultur, dyr og sport. Grubliser og tegneserier er selvsagt også med.

Aftenposten Junior har flere faste spaltister. Bl.a. Andreas Wahl som skriver om vitenskap og eksperimenter, Helene Uri med en språkspalte, og Vera Micaelsen som svarer på spørsmål om følelser og ting barn lurer på.

Aftenposten Junior har mottatt priser som "Årets nyskapning" i konkurransen Årets Mediepriser, "Perspektivprisen" som beste utenriksformidler og årets innovasjon. I tillegg har Junior mottatt internasjonal heder gjennom "Young Readers Prize" utdelt av World assosiations for Newspapers. Det er vi stolt av!

Vi har bestilt dette tilbudet til Ida via Facebook. Da får vi tre utgaver gratis. Om dette blir en suksess, slik den har sett ut til nå når vi har kjøpt avisen i løssalg, så kommer vi selvsagt til å fornye dette. 945 kroner for 50 utgaver synes jeg er helt greit å betale for tilpassede nyheter med barnevennlig vinkling.

Vil du bestille kan du kontakte Aftenposten på telefon 0540 eller bestille på nett.

  

Det er noe vi ikke har snakket høyt om. Noe vi har håpet vil forsvinne av seg selv. Men noen ganger så funker det bare ikke å vær struts. Som når man oftere og oftere står der med en klut og tørker bunnen av kjøleskapet. På kort tid hadde det samlet seg nok en liter i bunnen. Hjelp meg Google!

1

Situasjonsrapport mens jeg googler:

Dreneringshull? Hva menes det med dreneringshull? Kjære, har du hørt noe om det før? Dreneringshull? Har du sett et dreneringshull i kjøleskapet, liksom? Tett dreneringslange? Må den stakes opp? Hæ? Og har sett en beholder på kompressoren? Er ikke det sånn som er i biler? Hæ, kompressor i kjøleskapet? Tommy!!!!!

 2

OK, bak der var det noe ja. Ojjda, her kan vi ha synderen. Jeg har liksom vasket den derre renna og så skal dette hullet gå ut bak?

*setter opp håret i en strikk og stålsetter meg*

Jeg følte meg som en ekte etterforsker og dro frem faenskapet, ehh. jeg mener kjøleskapet. Her har det manglet noe i den grunnleggende oppdragelsen. Burde dette bli tatt inn i skolen på lik linje med svømmeoppløring? Uansett, det som levde under og bak dette kjøleskapet fortjener nesten et eget  innlegg men det kom forslag på et par middagsretter vi ikke hadde hatt på et par måneder.

3

Bevæpnet med Q-tips, Ajax, sugerørkost og desilitermål skred jeg måbevisst til verks. Tenkte at jeg fikk være glad det ikke var andre rør som trengtes å stakes opp. Sendte samtidig en medfølende tanke til de som renser klokakkrør og tømmer septikktanker.

4

Takket være ingeniørskolen og biffbestikket fikk husbonden løsnet denne plastboksen som sto oppå kompressoren. Jeg fant faktisk også en kondensator bak der (oh yess, jeg har koblet koblingsbrett til sentralstøvsugere og vet hvordan de ser ut. Takk, Flexit!).

5

Og nå hadde jeg fått “blod på tann” eller “ble grepet av stunden”, “midlertidig sinnsyk” eller bare rett og slett gira. Jeg satte plastdunken i vann med Zalo og salmiakk. Jeg staket og tørket. sprayet og skylte rør med varmt vann. Bildet over er egentlig pent mot første runde (som jeg dessverre glemte å dokumentere).

6

Men har du sett på makan så flott det blei a’ gitt. Mestringsfølelsen stiller seg på lik linje jed en liten pjokk som har reist seg og gått sine første skritt altså. Lett overdrevet med et snev av sannhet.

7

Og jeg kunne (nesten) tatt et glass vin av denne for å feire det som (vi fortsatt venter på om) er en suksess. Alt er nemlig tilbake der det skal være. Dreneringsslangen er staket opop og var visst faktisk i utgangspunktet gjennomsiktig. Kjøleskapet virker. Støv er fjernet. Kritt er kastet. Pastaskruer er destruert. Gulvet er vasket. Bestilling av nytt kjøleskap er kansellert.

8

  

En på jobben min til min mann fikk et eneste råd fra sin far før han døde. (Pappaen altså). Aldri, under noen omstendighet kjøp noe som helst fra Black&Decker. Tror kanskje det ikke er så kult at det er det eneste man sitter igjen med fra sin far. Med det er et pokker så godt råd da.

Vi skal toppe det med et annet råd. Aldri under noen som helst omstendighet ha noe som helst å gjøre med Bilia. Vi leaset en bil der for tre år siden,og det er – med håndet på hjertet – det dummeste vi noen gang har gjort.

Vi hadde denne bilen inne på verksted rett før vi leverte den, og fikk de til å fikse alt som burde bli gjort før vi leverte den. Og når vi fikk den tilbake, fikk vi beskjed om at den var i tipp-topp stand. Dette var kun dager før vi leverte den.

Så da var det litt vel overraskende at de mente at bilen var i elendig stand, og at vi måtte betale 13.000,- for å levere den inn. Dette er rett å slett svindel. Bilia er et møkkasted. Så holde dere unna. De har forøvrig også fått en slags tilstandsrapport fra NAF som visstnok skal mene det samme, men det står Ford Focus på den rapporten, istedenfor Honda Jazz som vi hadde. Men skiltnummeret er det samme, Så mitt NAF-medlemskap er nok også iferd med å løpe ut skjønner jeg.

Vel.. Uansett. Om du ikke ønsker å bli svindlet. Hold deg langt unna Bilia.

  
2014-07-06 19.30.59

Å fytti katta, Anja, dette ser ikke bra ut!

Det er få ting som svir mer enn en brann, bokstavelig talt. Men på en god nummer to er vannskader noe du vil unngå som huseier. I følge Sintef blir det registrert 200 vannskader per år, det vil si at det er større sannsynlighet for dette enn f.eks tyveri.

2014-07-06 19.32.36

Dette er nok lurt å gjøre innimellom (les= litt oftere). Litt som isfjellet, det jeg så var jo toppen jeg så….. Det som skjulte seg nedover var jo bare trist!

I sommermånedene juni, juli og august forventes det rundt 20.000 vannskader i norske boliger, til en kostnad av 900 millioner kroner. Som regel skyldes skadene lekkasjer fra vannrør. Spesielt boliger fra 50-, 60- og 70-tallet har rør som er utsatt for lekkasje. Hele artikkelen

2014-07-06 19.34.43

Delene ble lagt i en blanding av Zalo og salmiakk mens undertegnede gikk videre til neste steg.

Det beste er selvsagt å bytte ut gamle rør. For mange blir dette en kostbar affære og vanskelig å gjennomføre kvelden før avreise. Men man kan allikevel gjøre noen enkle grep selv for å unngå å komme hjem til basseng i kjelleren.

2014-07-06 19.34.32

Skrubbe, skrubbe, en bøtte med såpevann og en gammel oppvaskkost lager “vei i vellinga”!

  1. Steng hovedstoppekrana.
  2. Rens alle sluk.

Om uhellet skulle være ute, ta kontakt med en rørlegger og ditt forsikringsselskap. Gjør det du kan selv for å begrense skaden, tørk opp det du ser og åpne dører og vinduer for å slippe ut fuktighet. Dokumenterer du arbeidet ditt korrekt vil du ha muligheter for å få dette dekket av forsikringsselskapet i ettertid.

Sakset fra http://www.skikkeligrorlegger.no

2014-07-06 19.37.17

Sjekkliste for vedlikehold bad og vaskerom

De fleste installasjoner på bad og vaskerom krever godt og jevnlig vedlikehold for at ikke levetiden på produktene skal avkortes. Disse tingene bør du tenke på:

  • Sluk. Fjern hår- og såperester jevnlig.annlåser. Bør renses to ganger i året. Se hvordan her.
  • Armatur. Silen bør renses årlig. Se hvordan her.
  • Toaletter. Rengjøres med ripefrie skuremidler. Hold gulvet tørt og rent så eventuelle lekkasjer oppdages raskt.
  • Servant. Hold avløpet rent for hår og såperester. Benytt eventuelt en avløpsåpner som du får kjøpt hos rørleggeren, dersom det er tett. Rengjør jevnlig servant med ripefrie skuremidler.
  • Badekar. Sjekk jevnlig at alt vann ledes til sluk.Regngjør jevnlig med ripefrie skuremidler.
  • Silikon. Silikon er ferskvare. Ved misfarging eller sprekker bør det legges nytt.
  • Varmtvannsbereder. Bør være plassert i rom med sluk. Undersøk jevnlig for å utelukke lekkasjer.
  • Vaskerom. Vannslanger knyttet til maskiner bør skiftes hvert 10 år. Sørg for at klesfibre og såperester ikke tetter avløpet.

2014-07-06 19.41.50

Ferdig, vannet renner lett og nå er det ingen sjans for at det skal bli tett hos Avdelingholt.

  

facial

5in1/5-1 Multifunction Electric Face Facial Cleansing Brush Spa SkinCare Massage

Funksjoner:

Restore soft and smooth skin
Exfoliate dead skin cells to reveal radiant and  youthful skin
Reduce and erase fine lines & blackheads
Compact and light-weight
2 settings: “Low” for daily cleaning, “High” for exfoliation

Pakken inkluderer:

1 x Main unit
5 x Attachments: soft brush, Rolling massager, make-up sponge, Latex sponge-soft,  Crude Polish accessory.

Produktet er kjøpt av en selger på ebay som er vektet som “topp rated seller” og kostet meg 4,8$ inkludert frakt. Det er helt greit. Jeg vet den ikke er vanntett. Jeg har hatt en lignende børste tidligere, ikke veldig mye dyrere enn denne, som holdt i et år og da er denne summen “helt innafor”!

  

p20

P20 er en serie solkremer som beskytter i 10 timer ved kun én påføring. P20s lette konsistens gjør den behagelig å påføre, den tørker raskt og etterlater huden myk og glatt. Etter bading behøver du ikke smøre deg igjen, da solkremen er ekstremt vannfast – selv etter 80 minutter i vann er du stadig beskyttet, hvilket er helt unikt for en solkrem. Du vil like fullt bli brun, men litt langsommere og under kontroll – perfekt beskyttelse av sart hud og naturligvis helt fri for parabener, konserveringsmidler, parfyme og fargestoffer. For familier, barn* og et aktivt liv med sport, strand og lek kombinert med en fornuftig holdning til sol, så gir P20 deg og din familie dokumentert beskyttelse i 10 timer.

*generelle råd fra myndighetene er at babyer og små barn under 1 år ikke skal utsettes for direkte sol, og herved heller ikke smøres med solkrem. P20 er dokumentert ufarlig for barn, men vi retter oss etter myndighetenes anbefalinger å holde små barn utenfor direkte sol.

Dette er, etter min mening, den beste solkremen jeg har prøvd. Vi stiftet bekjentskap med denne under bryllupsreisen. Erfarne sydenfarere kunne fortelle at denne holdt det den lovet selv i den sterkeste sol. Les gjerne FAQ til produsenten.

Vi smurte oss inn før frokost. Spiste, badet, solte oss, svettet og dusjet. Ikke antydning til brent før siste dag hvor jeg slurvet i ansiktet og fikk et lekkert, rødt hårfeste…. ungene våre bruker også denne. Den er ikke seig å smøre og sanden fester seg ikke på kroppen. For oss et godt valg.

  

sko1

Klassisk pump design med eleganse og femininitet. Lærdekket innersåle hjelper å bevare ønsket grad av fukt. Videre gir lærfôret gir ønsket inneklima. Ikke-metallisk skaft hjelper å bevare riktig fotposisjon. 75mm hæl gir høyde og definisjon av nedre ben.

sko2Jeg fikk meg nye sko på lørdag. På Triaden senter har de nemlig en egen butikk for Ecco. Jeg falt egentlig for et par andre sorte sko. Med tilsvarende hæl. Men damen i butikken gikk bak i en annen hylle da jeg fortalte hvorfor jeg ønsket å prøve nye sko.

Sculptured er en ny serie fra Ecco. Jeg fikk samme følelsen da jeg tok de på som da jeg testet ut “de perfekte løpeskoene” fra Löplabbet. De satt perfekt på foten. De var som skapt for meg.

Når høsten setter sine skarpe klør i leggene våre skal jeg kjøpe meg en skolett fra samme merke. Når jeg klarer å få fottøy fra Økonomisko til å vare i tre sesonger burde det være mulig å ta vare på disse minst like lenge?

sko3

SCULPTURED kolleksjonen kombinerer moderne komfort med minimalistisk stil. Med hjelp av avansert teknologi er skoen lettere, mer fleksibel og bedre polstret – alle kvaliteter som kvinner fortjener i en stilig sko!

Bilder og informasjon er hentet fra Ecco sin offisielle nettbutikk: http://shopeu.ecco.com/no/no/dame/bestselgere