Maskinen er i gang

I serien «spis opp maten din» blir middagsrester pakket om og kjølt ned rask av «mamma- maskinen.» Siden det ikke egentlig var nok til to, men begge ville ha, ble det fylte horn som tillegg. Skolemat er mer enn brødskiver.

Siste innspurt

Jeg og Ida lurer allerede nå på når neste sesong skal slippes… Rick, Daryl, Carl, Maggie & Glenn, Carol og min favoritt Michonne…. hvem hadde trodd jeg skulle bli hekta på zombieapokalypse, lissom?

Enkleste middagen!

Tine sitt nye produkt «Pasta créme fraiche» fungerte brilliant. Denne retten vil fungere mot slutten av ukene når man vil bruke opp det i kjøleskapet også. Jeg tilsatte sukkererter, kokt skinke og paprika (for jeg spiser like mye med øya som med munnen). Og resten blir med som en del av matpakka sammen med ett horn i morgen!

#sjekkdeg

Louise la ut innlegget «Sykehusbrevet som satte et realt støkk i meg!» og det var først da jeg kom på en ting. Jeg husker ikke når jeg tok siste celleprøve. Det er ikke sånn at jeg ikke har tatt det siden 6 ukers kontrollen etter Vilde. Men jeg kan ikke huske om jeg gjorde det i fjor. Eller var det året før? Og jeg tenker…. at om du ikke husker så er det helt klart på tide. Jeg bestilte time på nett med en gang. Husker du når du sjekket deg sist?

#sjekkdeg

Jeg fikk time, og informerte Louise om at jeg hadde gjort det fordi hun skrev det slik at jeg kjente at jeg faktisk burde bestille timen. Jeg tenker at man godt kan få litt positive tilbakemelding på at man har truffet noe. Hun deler ikke for å få sympati, men for å vekke en som meg. Her er svaret jeg fikk:

Min historie skal jo ikke være noen skrekkhistorie, men vil gjerne sette fokus på det. Mange søker opp disse innleggene også. Jeg har sikkert hatt hpv 16 i 15 år uten å vite om det. Først fra januar i år har de hpv-testet alle celleprøver automatisk. Det er jo kun hpv som gir de farlige celleforandringene. De fleste kvitter seg med hpv infeksjonen selv i løpet av to år, men så har man de jentene på vår alder som kan ha den infeksjonen kronisk i mange år uten å vite om det og som nå har hatt den lenge nok til å få de grove forandringene. Det er den gruppen som oftest får livmorhalskreft. 35-45- åringene altså!

Lysvandring langs Alnaelva

Dette er fra Groduddalen, ett av de mest beryktede stedene på østkanten. Her hvor røkla samles. Men slike arrangementer er med på at folka som bor der tar stedene sine tilbake. Min teori, i hvert fall. Ved dette vannet var det masse lys som skiftet farge og to røykmaskiner på hver sin side som skapte en skikkelig trolsk stemning!

Og det er jo ikke så mye som skal til da, for at det skal bli en litt spesiell kveldstur. Noen bålpanner, fjorten lyskastere med farge så er mye gjort. Men ett lite tips til dere med barn. Se hva de holder på med langs løypa. Fakkelboksene skal ikke fylles med løv eller sparkes på. Ditt barn. Ditt ansvar.

Noen installasjoner er litt flottere enn andre. Denne tok bokstavelig talt pusten fra meg. Det er som å gå inn i ett parallellunivers på slike vandringer. Jeg liker det veldig godt! Og så var det veldig koselig å gå tur med min kollega Ida!

Skal si det var fart i Alnaelva i går! Vannet viste virkelig litt av sin makt i går. Man tenker at vann er vann, men vann under trykk er virkelig kraftige saker. Og veldig fascinerende! Jeg elsker å være på vann, i vann og ved vann. Vilt og vakkert!

Dette er fra Grorudparken. Her var det «Odins ravner» som lysspill ved vannet, suggerende live- musikk og masse lys. Overalt, lys, lys og mere lys. Og folk gikk, tok hensyn, smilte og hadde det fint.Og eksisterende gatekunst ble lyst opp den også, man kan lage kule ting med sprayboks i en tunnel!

Og med bilde av disse føttene takker jeg for turen. Håper du får en fantastisk søndag!

 

Snømann, middag og ekstra tid!

Middagen var herlig! Men vi ble begge overrasket over at de ikke hadde sushi. Men «hot, spicy pot» funket veldig bra. Jeg syntes «Snømannen» var bra, kanskje fordi jeg ikke hadde lest boken.

I dag ble en ganske avslappende dag. Tur i sola med nyskrubbet ansikt. Griserosa med mascara og leppepomade. Beste trynet! Kaffe med en venninne i joggings. Og når jeg kom tilbake til Kosekroken sto Ida på kjøkkenet, laget brownie, hadde kjøpt ostepop og smågodt. Hun må ikke betale for «å være her ekstra» altså, men jaggu hadde hun lagt grunnlag for noen fine episoder med «Walking Dead.»

Rett kombinasjon gir #denfølelsen

#denfølelsen når hodepinen endelig (!!!) slipper…. fredag ble jeg vekket klokken syv, konkluderte med at «nei, det blir ikke jobb med det hodet» før man våkner en time siden og tåka letter. Det er fantastisk hva de rette tingene kan gjøre for helsa. Jeg er takknemlig for den rette kombinasjonen av behandling, medisiner, hvile og fysisk aktivitet faktisk funker! Og i dag er det ut igjen! Forebygging er alltid enklere enn å behandle!!!

Premiere på «Snømannen»

I dag skal jeg og Wenche på premiere på «Snømannen.» Jeg gleder meg veldig til å hoppe i stolen, den har fått litt blandede tilbakemeldinger men jeg tenker at det alltid er best å gjøre seg opp sin egen mening. Selv om det er kjekt å følge flokken når man går på lysvandring langs vann…..