2015-01-23 08.56.23-1

Jeg gikk rett på døra på Coop Mega for noen dager siden. Helt i min egen verden. Ingen ble mer overrasket enn meg. Kanskje bortsett fra damen som telte penger i kassa rett innenfor.

Uansett, jeg gikk frem og tilbake, mer og mer utålmodig, hvor jeg tenkte på en vits som noen har fortalt meg. Om han som hadde så dårlig utstråling at ikke engang døråpnerne reagerte, eller no (dere skjønner hvorfor jeg sjelden forteller vitser, sant?).

Og så kikket jeg på klokka. 8:54. Fint. Denne gangen var det faktisk ikke meg. Butikken var faktisk ikke åpen. Men jeg kom inn altså, på slaget ni, og fikk hentet ut Ebay kjolen som passet og syltetøy til Vilde.

  

(null)
Det er helt stille i leiligheten. Noe suser. Baderomsvifta? Burde stått opp og satt i gang tørketrommelen. Burde hengt opp bildet som ligger i gangen. Burde ryddet stua og kjøkkenet for bager, bilder og poser.

I steden tenner jeg to lys på soverommet. Kryper oppi senga med kaffen. Fordi på soverommet er det ryddig. Fordi klokken akkurat har passert åtte. Fordi jeg vil kose meg litt til i en perfekt temperert dyne.

  

2015-01-22 18.56.52-1

Vilde lot seg overtale til å velge tema fra “Frost”. Har du sett en vakrere snøstjerne før, kanskje? Hun var kjempefornøyd, fordi det så lenge ut til at de ikke ble malt. Men de rakk det. Maledamen jobbet faktisk overtid for å få dem ferdig! Hun er på julekortlista!

2015-01-22 19.08.18

Ida gikk på dyretema. Som vanlig. Hun fikk maledamen til å google “hvordan male en geopard”. Ida hjalp visst til og med jenta med å stave. Hovedpersonen selv ble i hvert fall fornøyd og da bryr man seg ikke om resten, gjør man vel?

2015-01-23 21.46.14-1

2015-01-22 19.17.42Ida malte en geopard på frihånd og uten noe å se etter. Må si jeg er utrolig overrasket over hvor trygg hun var på både farger, penselstrøk og teknikk. Veldig moro å se. Jeg er sikker på at Moffa hadde kjøpt alt på Panduro til denne jenta.

Hun hadde i hvert fall tidlig en plan på hva det skulle bli og jeg er den stolte eieren av bildet som nå henger i Kosekroken!

2015-01-23 21.46.04-1

2015-01-22 19.38.56Forfalskeren vår, Vilde, er rå på å kopiere. Hun etterligner både skrift og malerier. Så om det blir tynt med cash i fremtiden kan hun helt sikkert sørge for salt til maten. Eller en stardestroyer for de eventyrlystne.

Orginalbildet ser du til høyre og disse frivllige, mest sannsynlig underbetalte, kunstnerne som gikk i mellom staffeliene var både tålmodige og blide. All mulig honnør til dem!

Vilde var superfornøyd med å bildet og jeg har kjøpt det for 194 kroner. Hva prisen for Ida sitt endte opp med er jeg usikker på. Jeg er fornøyd med handelen. Begge jentene eier nå sin egen lille veskehund fullt og helt.

Hvordan, spør du? Jo, sist vi var i en butikk fant de en leke hver, denne har vært på avbetaling og nå er gjelden slettet. Alle er fornøyd!

mathe mari

To blide jenter fikk møte Mathea Mari etter at pensel var lagt ned. Vilde måtte i tillegg ha et bilde med bare seg og henne på. Uten plagsom storesøster. Visst var de fine, snøstjernen og geoparden min?

2015-01-22 19.07.35

Tusen takk for en kjempefin kveld, vakre gullskattene mine, å høre dere le er det mest fantastiske lyden i verden. Jeg elsker dere!

  

kropp_alderdom_ordtak

Du vet du begynner dra på åra når du plutselig skjønner hva de andre voksne mente med at de fortsatt var unge til sinns. Når man faktisk har egne eksempler på hva som faktisk var bedre før (uten at jeg kan komme på et eneste vettugt mens jeg sitter og skriver).

Jeg drar meg mot førti år. Jeg er ikke engang litt skremt. Jeg har fått masse erfaringer. Alle er ikke like gode, men de som var verst har gitt meg en så bratt læringskurve at de ikke blir gjentatt. Det er en god ting.

Mine gode erfaringer har kommet ved at jeg har gjort ting andre kan synes er dustete, som ikke var innenfor rammen, som gjorde at jeg ikke følte meg eldre enn en fjortis. Og jeg elsker det!

Så jeg konstaterer at mitt “jeg” er vesentlig yngre enn hva passet tilsier, og lever etter ordtaket “du er bare så gammel som du føler deg”!

  

velsignelse og forbannelse

Da tikket det nettopp inn en tekstmelding. Flyet går fra Evenes 10:40, lander på Gardermoen 12:20. Vente litt før vi letter 14:05 og lander i Trondheim klokken 15:00. Og siden vi er i Narvik kan du legge på 90 minutter med buss i forkant. Hallo, hvor er det glamorøse livet som kjendis med champis?

Må logge av, minibussen som henter oss på hotellet er klar om 10 minutter, takk og pris for Spotify!

  

2015-01-29 06.47.15-1

Klokken ringte 6:15. Jeg slepte meg ut av sengen etter en natt hvor tydeligvis hotellet har svaiet slik at hengerne i klesskapet har slått inntil hverandre. Så var det kanskje en grunn til at følgende scene utstpilte seg i resepsjonen klokken 7:00.

Ida: Jeg sjekker ut, jeg!
Anja: OK, jeg er ferdig, skal bare ta en telefon så lenge!

*sitter i sofaen i lobbyen, kikker rundt*

Anja: Å nei, å faen, Idaaaaaaaaaaaaaaa!

*Ida snur seg forvirret*

Anja: Alle fly er innstilt. Kansellert. Ida, vi er stucked in Narvik!

2015-01-29 07.14.33-1

Men det betyr at vi har spist skikkelig frokost for første gang på fire dager. Ingen kaffe og bolle fra Narvesen i dag. Det liker sikkert kroppen.

2015-01-29 07.14.41-1

Ferskt brød, eller brytebrød, spis til du sprekker. Du skal ikke noe sted på mange timer, Anja. Plusspoeng for skikkelig smør denne gangen!

2015-01-29 07.14.52-1

Den røde var en tjukk jordbær- smoothie’ish sak som hverken var fugl eller fisk. Den andre, den gule lille saken, var en sparky sharky sitron med ingefær. To shot av den, takk!

2015-01-29 07.21.50-1

Så nå har vi kommet oss opp på rommet igjen. Øynene er like vanskelig å lukke som det er å legge en fireåring for middagslur på julaften før gavene skal åpnes. Nå lurer jeg på hva som skjer ut dagen.

Rekker vi møtet i Trondheim?
Flyr vi rett hjem?
Blir vi værende i Narvik i dag?

  

2015-01-21 11.33.32

Nå har jeg vært på tur lenge nok. Nå skal det bli godt å komme hjem. Til egen seng, egen dyne, egen alt. Kaffen smaker best fra egen kopp etter en viss tid? En ting er å reise på eventyr. Det er noe annet er å levere like bra jobbmessig, hver dag, når man er på tur over lenger tid.


Telysestakene på bildet er forøvrig en gave fra Linus. De har fått fast plass på kjøkkenbordet. Så fine der de skinner på kvelden. Og om få timer skal de tennes igjen. Og så skal jeg dusje og finne senga. Lalle og drømme om en helg uten de store planene. Finne hvilepulsen igjen. Bli hel.

  

2015-01-28 10.22.42-2

Nok en gang et fint rom. Har de totalrenovert alle Scandic- hotellene da de tok Rica inn i kjeden? Viktigste på reise er fortsatt en god seng.

2015-01-28 21.08.46

Digget faktisk de grønne flisene her, selv om jeg som regel prefererer hvitt, og skyvedøren inn i den store dusjen var en liten detalj som falt i smak. Her kan man fint dusje flere om man er glad i hverandre!

2015-01-28 13.26.08-2

Mat må man også ha når man er på tur. “Kafferiet” var dagens lunchrestaurant på anbefaling fra hotellet. Pluss for deilig brød og salat, sausen rundt lasagnen var også god men ikke den samme som var i selve lasagnen tror jeg… for den var litt for tørr etter min smak. Brelett er ikke smør. Det er plastikk som etterligner smør. Total fail! Men jeg ble mett. Hensikt oppnådd.

2015-01-28 14.37.57-1

Denne scenen står utenfor hotellet. Jeg kunne personlig tenkt meg en skøyteis foran podiet med musikk, lys og magisk stemning for leende unger og forelskede par. Kan tenke meg at lyden vil bli bra her til å være utendørs scene.

2015-01-28 18.25.19-1

Etter at kveldens jobb var unnagjort tok vi heisen opp til toppen. Utsikten var formidabel!

Narvik er tredje største by og kommune i Nordland – og Nord-Norges sjette største by og kommune – etter folketall

2015-01-28 18.29.52

Tok et glass vin, fikk servert varmt brød og en varm løksuppe før vi returnerte til hvert vårt rom. Hadde det vært for noen år siden hadde man jo bare tatt beina fatt og funnet et utested og gjort byen uttrygg når man for første gang på mange år reiser fritt.

2015-01-28 19.31.03

Men neida, nå er man jo testpiloten til Jif Mop… ser i hvert fall like sliten ut tydeligvis. Men den som gir opp håpet har jo mistet alt? Så jeg tok meg en varm dusj, satt håret inn med kur, smurte meg inn med maske og lot dette virke mens jeg jobbet litt.

Ja, for den daglige jobben forsvinner jo ikke selv om jeg er ute på reisefot. Dessuten hadde jeg sykt barn forrige uke. Det kalles vel “etterslep”? Er ganske på track nå altså, god følelse før natta. Ny dusj, smøring med oljer og kremer, hårolje og lufttørke håret på ren pute. Øyepads utenpå og Imsdal innvendig, klar for å se på “CSI” uten forstyrrelser.

I morgen starter dagen 6:30. Flyet fra Narvik går 7:49, jeg mellomlander i Bodø 8:29 og reiser videre til Trondheim 8:55.

Klokken 11:00 er vi fremme, presentasjonen starter klokken 17:00. Klokken 19:00 pakker vi sammen og 20:40 er jeg på fly igjen på vei hjem.

21:35 lander flyet på Gardermoen, og om bagasjen er med oss (slik den faktisk har vært hele veien uten problem) er jeg kanskje på Flytoget 22:10 og dermed på Lillestrøm 22:22.

En liten rusletur for å finne Mister Grey så klokker jeg nok inn cirka 22:45 i Kosekroken.

Er det lov å si man gleder seg?

  

scandic narvik

Noen ganger er synet av et hotell bedre enn ellers. Vi ankom flyplassen fem minutter før planlagt ankomst. Pluss for det. Men flyet vi ble booket om på landet på “feil” flyplass i forhold til det vi egentlig skulle ha. Det vil si at vi landet på Evenes og ikke Framnes som planlagt.

Framnes ligger 2 km utenfor sentrum. Evenes er 75 kilometer. I minibuss. Men vi kom frem. Vi er blide. I dag skal vi til og med spise lunch (om kaffe og bolle fra Narvesen klokka åtte kan telle som frokost).

scandic narvik lobby

  

2015-01-27 14.37.12

Det har tikket inn en mail i løpset av natten med teksten at flyet er kansellert av tekniske årsaker. Kjenner det er greit å ha et fly som har ting på stell så jeg er ikke lei meg. Det jeg derimot er lei meg for er at jeg ikke visste dette når jeg la meg i går. For selv om flyavgangen nå er satt til 8:15 fikk jo ikke jeg sove igjen?

Så jeg sto opp og avbestilte taxi 5:45 og bestilte ny 7:30, har fått unna en del jobb og er klar til avreise i ull med kaffekoppen i hånda. God morgen til dere alle, både fjern og nær, takk til Bodø og sees i Narvik!