2014-10-21 08.52.26

Hold det enkelt og gjennomfør. Ikke lag masse fuzz. Man trenger ikke mer enn 15 minutter og en kaffe for å få masse god energi. Gode venner er gull verdt. Og kaffe er en lifesaver om natta er for kort og oppgavene for mange. Ha en super dag!

  

2014-10-20 02.50.16

Bestefar Lars/ shihan instruerer Ida i riktig teknikk.

2014-10-20 02.49.52

Og hun gjennomfører med stil!

2014-10-20 02.49.24

Det er ingen tvil om at denne jenta tåler mer enn det ser ut som?

2014-10-20 02.49.08

Lillesøster hadde ansvar for å legge på planker.

2014-10-20 02.48.29

Ida gjentok suksessen, og knakk ikke mindre enn to planker!

2014-10-19 14.25.27

Vi var alle tre veldig stolte av Ida i går. Tror det gjorde godt for henne også.

  

roser

Leve Enkelt hadde en fantastisk oppskrift på egen skrubb:

Du trenger:
* Salt eller sukker. Her velger du selv hva du vil bruke. Pass på at saltet er malt opp hvis du velger det.
* Olje. Igjen velger du hvilken. Jeg liker godt mandelolje blandet med litt jojobaolje til hud. Men all type olje går fint ann. Husk at hvis du velger kokosolje blir produktet hardere enn med flytende olje.
* Eteriske oljer. Dette kan du velge om du vil bruke eller ikke. Det er de som gir duft til skrubben. Eteriske oljer har også en effekt på kropp og sinn, derav bla annet lavendel er beroligende og sitrus oppfriskende.
* Farge, hvis du ønsker det. Jeg har brukt konditorfarge med god hell, men også matvarer rik på farge virker, som f.eks rødbetsaft eller spirulina.
* glass å ha skrubben i når den er ferdig.
* Pynt, bånd på glasset, merkelapp etc.
Du gjør:
Bland alle ingrediensene. Ferdig.
Den lange versjonen er at jeg syns det blir best hvis du blander først saltet/sukkeret med oljen. Begynn med litt olje, og fyll på til du føler det er nok. Bland i eteriske oljer, og eventuelt farge. Spa det over i glasset – jeg har funnet ut at det griser minst hvis jeg bruker en skje til å spa det over med i forhold til å helle det nedi glasset. Lukk igjen lokket og pynt på glasset hvis du vil ha det. Hvis skrubben skal være en gave er det lurt å skrive på ingredienseliste slik at den som får gaven kan passe på at det ikke er noe den personen er alergisk mot i skrubben.

Smågodt har også fin fremgangsmåte for badebomber:

Februar står for tur, og den bringer med seg både morsdag den 9. og Valentine’s dagen den 14. Så dette er en måned vi har en ekstra unnskyldning for å vise litt ekstra takknemlighet ovenfor de vi er glad i. Så i de kommende blogginnleggene tenkte jeg at jeg skulle komme med litt ideer og inspirasjon til ting du kan gjøre for å glede noen du er glad i. Det å gjøre noe ekstra for en som en er glad i er selvsagt ikke forbeholdt Valentine’s dagen, og jeg syntes absolutt at en burde spre gleder året rund!

I leiligheten vi bor i nå er det badekar, og Johan har oppdaget hvor deilig og avslappende det er å ta seg et bad. Han har også oppdaget Lush sine bath bombs eller badebomber som de blir kalt på norsk. Dette er kuler som bruser når du slipper de opp i bade vannet og etterlater huden din silkemyk, og så lukter de helt himmelsk. Badebombene er veldig enkle å lage og er i tillegg en veldig morsom aktivitet å gjøre sammen med barna.

Det du trenger er

  • 1 del sitronsyre
  • 2 deler bakepulver
  • 1 del epsomsalt/badesalt
  • Farge ( du kan enten bruke pigmenter som er ment for såpe o.l, men du kan og så bruke konditorfarge)
  • Essensielle oljer/ badeolje / kroppsolje som du liker lukten av
  • Jobajoba olje eller lignende
  • Former( her kan du bruke isbit former eller lignende)

I prinsippet lager du en tørr bakepulverbombe som går av når du slipper den i vann.

Jeg har ikke oppgitt mål på de våte ingrediensene fordi det kommer til å variere etter hvor mye av de tørre ingrediensene du bruker og hvor fuktig det er hvor du bor.

Mål opp de tørre ingrediensen og ha de i en bolle og bland de sammen.

Bland så sammen oljene og evt. konditorfargen. Jeg valgte å bruke en kroppsolje til de rosa badebombene, og tilsatte den direkte til de tørre ingrediensene.

Ha litt og litt av det våte i det tørre og bland godt, det er viktig at du ikke lager blandingen for våt. Med en gang du kan knipe sammen blandingen og den holder formen er den klar for å presses ned i formene du har valgt ut. Det er viktig at du ikke har for mye væske i, men heller ikke for lite. Viss du opplever at blandingen er for tørr, kan du tilsette litt vann med en spruteflaske. Har du for mye veske i, setter du i gang den kjemiske reaksjonen og badebombene vil begynne å bruse i bollen i stedet for badekaret, så vær forsiktig.

Ha blandingen over i formene og press de godt ned, jo mer tettpakket du får blandingen ned i formen, jo mindre sjanse er det at de sprekker når du tar de ut av.

La badebombene tørke over natten før du tar de ut av formene, og la de tørke i to dager til før de er klar til å pakkes.

Pakk de inni en cellofan pose eller en søt eske og gi de bort til noe som fortjener ett avslappende bad/ fotbad.

Som du ser er det slettes ikke vanskelig å lage badebomber, jeg kjøpte alle ingrediensene uten om oljene på The soap Kitchen, de sender også til Norge.

  

hår

Neleta i slekta mi er superflink til å stelle jentene sitt hår. De som følger henne på Instagram har sett mer enn en flott flette. Hun tipset meg om en “app” til telefonen men jeg fant dem også på Youtube. Sjekk Cute Girls Hairstyles for inspirasjon!

  

2014-10-16 15.09.18

Prinsessa mi er sjuk. Time hos lege etterpå. Kveldens vennesamling blir utsatt to uker. Skikkelig lei meg på hennes vegne. Jeg vet hun har gledet seg til kino og kos med tre venninner. Men helsa først!

  

Dette er en av jentenes favoritter på Youtube. Jeg husker første gang jeg så disse geitene på pc’n, jeg humret resten av dagen og var sikker på at det var tull. Men det er noe som heter “Fainting goats” (eller “geit som besvimer” fordi de blir redde eller overlykkelige).

  

gavekort

Tenk deg å komme hjem fra første arbeidsdag etter lengre tids sykemelding å få et slikt kort? Det er en bra start på hverdagen? Og egenpleie skal det blir, men ikke i dag. Noe av gleden er jo det å glede seg også? Tusen takk, Jeanett!

  

2014-10-02 18.15.42

På Ørje finnes den kuleste campingvogna. Særlig Vilde likte denne. Hun ga Knut et skambud og slengte på et par klemmer. Sistnevnte er verdt mer enn penger, da dette er noe hun ikke gir ut i hytt og gevær til hvem som helst!

2014-10-02 18.16.59

Kjøkken  og bad er jo noe de aller fleste setter høyt. At badet her er så lite at det får plass i en dør er jo intet annet enn genialt? Bare du ikke vasker føttene der, vel og merke. Vogna er foreløpig ikke solgt, si i fra om du vil settes i kontakt med selger. Garantert at folk snur seg når du kommer med denne!

2014-10-02 18.16.54

  

sjokoladehagen5

På Ørje finnes det en liten perle. Den heter “Sjokoladehagen”. Dette skriver de om seg selv:

Mitt navn er Jacqueline Elvira van den Broek, og jeg er fra Nederland. I 2009 emigrerte jeg til Norge, på grunn av sin skjønnhet og de mange mulighetene den tilbyr.

Selv om Norge gir meg mye er det et par ting som mangler. Luksus sjokolade, for eksempel.

Etter noen år kom jeg opp med ideen om å starte mitt eget (web) butikk og la nordmenn få vite den beste belgisk sjokolade. Jeg hadde noen tryouts i Ørje (Østfold) og reaksjonene var entusiastisk. Også fant jeg ut at nordmennene virkelig sette pris på god sjokolade.

Hvis du nyte smaken av virkelig god sjokolade, er du på vår rett adresse!

sjokoladehagen4

Jeg kjøpte en stor eske, den var fylt til randen og tung som en gullbarre, til 300 kroner. Dette ble brukt istedet for blomster da vi alle var invitert på middag i helgen. Og ble veldig godt mottatt (selv om jeg hadde spist mye mat smakte det godt med noe søtt).

sjokoladehagen3

Jeg følte meg litt truffet her. Selv om  mamma nesten knakk sammen i latter da jeg måtte stå på tærne for å betale med kortterminalen… Ungene mente de hadde kommet til himmelen!

sjokoladehagen2

Synes du det ser godt ut du også? Skulle du ønske du bodde på Ørje for å stikke innom på en sjokoladebit? Vel, de har netthandel også, du kan bestille sjokoladen hjem til deg i posten via Nettbutikken!

sjokoladehagen

Note to self: Bestilling til neste gang var en med mintsjokolade?

  

IMG_1760.JPG
Før hadde jeg levende planter overalt. Nå er det bare plastikk fra Europris og lateks fra Hong Kong. Men Sessa kjøpte en levende en… Vi får se om den retter seg opp? krysser fingre