Dine hender og føtter har aldri fri, ta vare på dem!

En kvinne er kun hjelpeløs mens neglelakken tørker!

Vis meg dine negler, og jeg vil si deg hva du feiler, sies det. Og det er mye sannhet i det, mener ekspertene.

Her kan du lese om hvordan neglene skal se ut og hva slags tilstander du kan ha om neglene ikke ser helt friske ut. Jeg merker veldig godt på neglene om jeg ikke får i meg nok mat, mangler søvn over tid og neglisjerer dem (pun intended). Men mye er gjort med en god håndkrem og litt stell i ny og ne.

Pene negler forandrer ikke verden, men eieren av dem kan!

Negler med grønntone er et tegn på bakterieinfeksjon.
Røde striper på neglsengen: Dette kan være et tegn på infeksjon i hjerteventilen.
Blå- eller lillafargede negler: Et tegn på lite oksygen i blodet.
Bleke negler: Et tegn på vitaminmangel eller anemi.
Hvite negler: Et tegn på leverproblemer

Hentet fra Veien til Helse!

Jeg har 99 problemer – neglene er ikke en av dem!

Og ja, det er mine negler. Nå er de lakket med shellac av «proffinger» – men les «La oss snakke jåleri» om du vil vite hva som ellers funker for meg – og ja jeg synes definitivt det er verdt pengene når jeg har tiden. For det tar tid, litt avhengig av hvem som gjør det, men resultatet varer og varer og varer og varer…. jeg går tilbake når neglene blir for lange slik at de henger seg opp. Men negler må jeg ha, fordi jeg er faktisk noen kløpinne!

To retter som funket i helgen


Marked.no har lenge foreslått at jeg skulle spise denne. I ren latskap trykket jeg bare «ja, slutt å mas og legg hele dritten i handlekurven min» og vipps hadde jeg ikke noe valg. Laks med mangosalat og chili, herregud det smakte godt! Vi var skrubbsultne etter mange timer på Megafun og maten kunne nesten ikke komme fort nok på bordet. Men retten var rask og lage! Mens jentene dusjet laget jeg maten og ~DAMN~ det var deilig! Jeg halverte rødløk og vårløk, jentene syntes fortsatt det var for mye men jeg syntes det var perfekt. To varianter neste gang? For denne lages igjen!

Etter en tung styrketrening er det kjekt man har kjøkkenmaskin (da elting på ingen måte er ett vettugt alternativ)! Det ble langpanne hvit pizza med skinke og vi spiste skam på oss sjøl alle tre. Det ble akkurat nok igjen til dagens matbokser! Man bruker vanligvis creme fraiche til dette, men rømmerester fra fredagens taco funker også! Vi krydret vår med koriander (fra lørdagens laks), oregano, hvitløk og chili. Restene ble brukt som pizzadressing!

Bildene yter på ingen måte rettferdighet ovenfor smak og lukt, men du må bare stole på meg når jeg sier at du definitivt var på feil sted!

Klart for årsmøte!

Jeg har jobbet inn noen timer, det er alltid kjekt å ha noen timer klare til avspasering for man vet jo aldri hva man plutselig finner på, det er «ego- uka» og rom for slikt. Koppen er fylt med kaffe, jeg har kjøpt en Pepsi Max og jeg er klar for kveldens årsmøte. Jeg skal ikke ta notater. Jeg skal ikke stemmes inn i noen grupper. Jeg skal være der som støtte og gjøre som reklamen på TV2….. «se hva som skjer»!

Boeuf Bourguignon – vanskelig å uttale men lett å lage!

Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering – da blir smaken bare enda bedre.

Oppskriften over, og tekstsitatet, er hentet fra Matprat, men jeg bruker gjerne denne gryten til å putte oppi alt jeg har av grønnsakrester. Poteter, gulrøtter, sopp, løk, persillerot med mere er bare å slenge oppi gryta. Serveres med potetstappe, eller potetpuré om du skal fakturere dobbelt, til glede for alle som samles rundt bordet. Dette er neste lørdags rett. Ja, for neste ukes meny er klar (denne uka derimot, ikke).

  • Mandag: Spagetti med hjemmelaget pastasaus a’la mormor! Også kalt «Odde- spagetti» – omnomnom!
  • Tirsdag: Grove fiskeburgere – kjapt og enkelt!
  • Onsdag: Hjemmelaget tomatsuppe med egg, pasta og hvitløksbaguetter
  • Torsdag: Fiskepinner, revne gulrøtter, kokte poteter med gressløksmør
  • Fredag: Taco
  • Lørdag: Boeuf Bourguignon
  • Søndag: Kylling, brokkoli og ris

Her kan du forresten kjøpe billig Slow Cooker!

Er du klar for historisk sus?

//Sponset//

Vil du vinne et valgfritt plagg eller tilbehør fra Klesarven? Bli med i Konkurransen! Gå inn på nettsiden å skriv hva du ønsker deg i kommentarfeltet på «oss» siden eller omtalefeltet på det produktet du vil vinne. Og lik facebook siden 💚 Jeg trekker vinner når Klesarven når 1000 likes

Siden til Klesarven har jeg likt for lenge siden, det burde du også gjøre, i hvert fall om du er litt over middels over interessert i å kle deg ut og gå tilbake i tid…  Jeg har skrevet at jeg ønsker meg den blå selekjolen. Hva ønsker du deg? Nettbutikken har også salg, kanskje du kan gjøre ett kupp?

Følg Klesarven på Facebook!

KIRSEBÆRHAGEN | Om et nytt år

Det har vært en annerledes romjul og etter en mindre glamorøs nyttårsaften skal jeg innrømme at jeg ikke helt har fått tydelig for meg at det er et nytt år før akkurat nå! Tjue-seksten var virkelig ei luremus som skapte forhåpninger hos flere om både det ene og det andre, men når det kom til stykket var det ikke mye til action gitt.

Trump er president og Brangelina har skilt seg, hvordan skal vi tro på kjærligheten? Hele desember har Kirsebærhagen vært et second-home for nære og kjære med kjærlighetssorg, vonde tanker og personlige kriser som jeg ikke ville unnet noen. Men om ikke annet har det forgående år lært meg og mange av de rundt meg om hvor viktig det er med vennskap. Ikke hyggelig, eller fint. Men viktig! Kilde: KIRSEBÆRHAGEN | Om et nytt år

At 2016 var en luremus kan nok flere relatere til, men året starter bra med å lande langvarige prosjekter så jeg går for at det skal være en trend som fortsetter. Mine ønsker er hvilepuls, glede, snurrehjerter og ro om hverandre. Kirsebærhagen gikk på trynet så det sang, det å følge henne bygge seg opp er fantastisk godt. Samtidig åpen på det at det å være der for andre er godt men allikevel har det en bakside. God lærdom. God start på dagen. Anbefales.

Så lite classy….

Det er ikke mye «late som» hos oss. Vi gjør feil hele tiden. Vi gjør feil også. Hele tiden. Det betyr at vi gjør noe (og innimellom nye ting). Har lenge ledd av ungene som sier «det er ikke noe som heter DINE og MINE klær, det heter VÅRE klær her» og snapper til seg en genser eller bukse fra mitt skap. I dag gikk jeg på en real smell, straffen for å brette klær i dunkel belysning, og endte opp med en litt for kort strømpebukse på jobb…..