middag

Mørbradbiff til 79 svenske kroner per kilo, skåret i skiver og lagt i crock-pot på en “seng av sjalottløk”, litt buljong og så snakkes vi senere. Etter åtte timer hvor vi har gjort helt andre ting er middagen klar. Noen ganger er det enkle det beste, altså. Garantert fritt for kniver på dette måltidet.

Ved en middag er det ikke så viktig hva som står på bordet som hvem som sitter på stolene.
~W. S. Gilbert

  

takk

Påsken er sammen med julen den mest sentrale av de kristne høytidene, og feires til minne om Jesu Kristi siste nattverd, lidelse, død og oppstandelse. Forut for påsken markeres fastetiden og den stille uke, og etter påskesøndag kommer påsketiden, som varer fram til pinse. Ordet påske er en forvanskning av navnet på den jødiske høytiden pesach. Jødene har feiret påske lenger enn kristne. De feiret utvandringen fra fangenskapet i Egypt. Det var Jacob og hans 12 sønner som i sin tid bosatte seg i Egypt og deres etterkommere ble gjort til slaver under Faraos styre.

For de som ikke er personlig kristne kan man allikevel dra ut noe av det mest positive kristendommen forkynner. Nestekjærlighet. Ikke vær så opptatt av deg og ditt. Ja til selvrealisering og en god porsjon egoisme innimellom. Men jaggu er det noen som burde fått en velplassert støvel der bak for å se de andre rundt seg.

Takk til alle gode i mitt liv, familie og venner, som gjør det lett å være meg og ønsker både meg og mine gode ting. Jeg skal ut i sola, mon tro hva vi finner på, kanskje det blir kaffebesøk hos Anette?

  

…. frokostinnlegget kommer halv ett? Frokosten ble riktignok ikke inntatt så sent, det var vel strengt tatt i ti- tiden, men kroppen er liksom ikke oppe og fungerende før nå. Det er jo så deilig! To kopper kaffe i sengen, leste ferdig en bok, kan det bli bedre?frokost

  

gaver_fra_glitter

Besta, Morten og Emma tok turen innom i dag. De fikk ikke kommet på Vilde sin feiring på fredag men det spiller jo ingen rolle når de kom i dag? Superkoselig å se dem igjen må vite!

Vilde elsket gavene, masse hårstæsj og pynt og fjas. Noe sier meg at hun må vaske håret to ganger i dag med all fargekrittet hun har tatt i håret? Bevertningen ble noe enklere i dag. Ostesmørbrød og smågodt var heldigvis aksepteret.

Vi er i påskemodus!

  

Laks_m_couscos

Denne oppskriften er bare helt fantastisk. Vi får denne fra “damen på kjøkkenet” på jobben titt og ofte. Alltid en hit! Smaker også godt med en liten rømmeklatt på.

Nam nam nam – bare å nyte!

  

årjäng2

Når man har sittet i en bil, herfra til evigheten og halvveis tilbake, da er det i grunn helt greit å strekke litt på beina. Ungene har en egen, innebygget radar for lekeplasser og spratt ut av bilen som to våryre kalver i fjøsdøra en vårdag i mai.

“Milde moses, mamma, du sa ikke at svensker var så høye” sa en av de små.

I morgen er det nok et helt annet klientell på vei over grensene. Kanskje like fargerike som våre rekrutter men i en helt annen betydning. Kan i hvert fall si at det var minimalt med kø i butikkene i dag.

årjäng1

Etter litt tjo og hei startet vandringen fra butikk til butikk. Påskevinen ble kjøpt inn på Systembolaget (som jaggu hadde skiftet lokaler siden sist, det sier litt om hvor ofte jeg tar denne turen).

“Noe sier meg at vi ikke skal ta en svenskevits her” sa en av de små.

Treo ble kjøpt inn på Apoteket og så stakk vi videre. Merkelig forresten, hvordan selv apotekets varer er mer spennende “utenlands”. Neste stopp var Töcksfors og de to fargerike på bildet over hadde et klart mål.

godis_töcksfors

Alle plukket en pose smågodt hver. Stor pose. Og brus. Og marshmallows. Og jeg vil helst ikke høre om antall hull i tenner, antall bakterier som finnes i disse boksene eller andre ting du et jeg vil rynke på nesa av. Det smaker godt. Ferdig snakka, hehe!

En hel bærepose kostet 300 kroner. OK, den var kanskje ikke helt full, men den  var i hvert fall 3/4 full. I Sverige koster en hekto 4,90 kroner. Dette er sakset fra VG i fjor:

Ica Norge, som i tillegg til Ica-kjedene eier butikkjeden Rimi, opplyser at prisen på smågodt i deres butikker ligger koster mellom 6.90-7.90 kroner i påsken. Det er omtrent halvparten av ordinær pris.

Så selv om Norge halverer sin pris er den jo allikevel nesten dobbelt så dyr som i nabolandet. Når man først er på harrytur så er man på harrytur. Og så får Shihan tre krukker med honnig. Alle glade!

2014-04-16 15.57.33

Ny måned er som sagt nytt undertøy. Jeg dro med meg hele troppen inn på KappAhl. Jeg fikk kjøpt både et sett undertøy og en bodysak fra Fifty Shades- kolleksjonen. Ungene fikk både kjoler og annet småsnacks og husbonden fikk sokker.

“Sjekk den BH’n her’a, den får plass til noen skikkelige jur” sa en av de små.

Og selvsagt var vi innom matbutikken også! Fryseren er fylt med bacon, kjøttdeig, mørbradbiff, lammestek og pølser. Kjøleskapet har fått masse ost og brus (tenk at vi helt glemte kjøttpålegg, vi var jo ganske slitne så vi får skylde på lavt blodsukker).

Det var fire slitne sjeler som dro tilbake til kaserna på Fjellhamar. Pakket om mat og havnet på sofaen. Men vi tok en liten pitstop på veien…. se videoen under fra Ørje sin nyeste severdighet!

  

kvinner_skal_elskes 

Jeg husker min første kjærlighet. Jeg husker jeg var knust når det var slutt. Jeg var seksten sommere gammel og jeg brukte sikkert en hel tørkerull den natten. Jeg trodde jeg aldri kom til å elske igjen.

Men det har jeg gjort. Og det gjør jeg fortsatt,

Jeg elsker deg slik man må elske: overdrevent til galskapens og fortvilelsens rand. Det finnes to ting som aldri må være middelmådig: poesi og kjærlighet … Se på meg som en skapning som er rammet av en dødelig sykdom …

~Julie de Lespinasse

Når jeg var gravid med Vilde var jeg egentlig bare bekymret for en ting. Ikke hvordan fødselen skulle være. Ikke hvem som skulle sove hvor. Men klarte jeg å elske en annen unge slik jeg elsket Ida?

Svaret var ja – hjertet blir bare større!

Jeg vil elske deg dansende, syngende, lesende, skapende, planleggende, kranglende. Jeg vil elske deg gretten og trett, tapper og redd, glad, fryktsom og triumferende. Jeg vil elske deg i all slags vær og gjennom alle slags forandringer.

~Peter Gray

Det er så flott at det er ubegrenset plass inni et hjerte. Jeg har plass til familie og venner pluss de gode sjelene jeg enda ikke har møtt. Og døren står alltid åpen for gode venner som trenger husrom, mat eller bare en kaffe.

Sees vi snart, eller?

  

kino_lørenskog_hus_rio2

 1. Risenga svømmehall
  Mandag 14/4:    09.00 – 21.00
  Tirsdag  15/4:    06.30 – 21.00
  Onsdag  16/4:   09.00 – 18.00
  Torsdag 17/4:    09.00 – 18.00
  Fredag   18/4:    09.00 – 18.00
  Lørdag   19/4:    09.00 – 18.00
  Søndag 20/4 er badet stengt
  Mandag  21/4:    09.00 – 18.00

 2. EKT Husdyrpark
  1.mars-31.oktober (sommer):
  Dyretunet åpent kl.10-17.30 (man-søn)
  Runderidning fra kl.10-15 (man-fre)
  Runderidning fra kl.10-17 (lør, søn)

 3. Tur i Hanaborg- skogen
  Med matpakke og toddy, kanskje i kombinasjon med GeocachingTur med robåten

 4. Kan vi fiske mon tro? Redningsvester leier vi på Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS eller kjøper ny for sesongen.

 5. Kino på Lørenskog hus

 6. Påskesirkus på Tøyen
  Cirkus Arnardo kommer til Tøyen i Oslo, og det blir forestillinger hver dag fra 16. til 27. april. Cirkus Arnardo fyller 65 år, og lover flyvende hunder, lekne huskatter og urban hodedans for å markere jubileet. Billetter kan bestilles på nett

  Noen som kunne tenke seg å være med på noe av dette, mon tro?

    

  åpningstider_påsken_2014

  Polet holder stengt disse dagene i påsken: Onsdag 16. april stenger alle våre butikker kl 15.00, unntatt Vardø (13:00) og Hammerfest (14:00). Alle Vinmonopol er altså stengt på påskeaften (lørdag) i tillegg til alle helligdagene i påsken (fra 17. til og med 21. april). Kort oppsummert så holder polet stengt disse dagene i påsken:

  • Skjærtorsdag
  • Langfredag
  • Påskeaften (lørdag)
  • 2. påskedag (mandag)

  Om du trenger pappvin til hytteturen har Klikk testet ut hvem du bør velge. Se oversikten her samt forslag på hva du må huske på å handle inn ellers. Men har du barn rundt deg, på hytta med grandtante Siri kan du kanskje ta en kikk på Casa Didriksen sin post om alkohol og barn i påsken.