10171800_10151964434306371_49804954898668150_n

Jeg hadde 55 minutter mellom kiropraktor på Strømmen og utviklingssamtale på Fjellhamar skole med Vilde. Undertegnede kunne reist hjem og startet en tørketrommel og vaskemaskin, jeg hadde mest sannsynlig hatt tid nok til å rydde ut av oppvaskmaskinen også, før jeg satt meg i bilen igjen. Allikevel valgte jeg noe annet.

Jeg brukte fem minutter, og selvsagt like mange tilbake, til utgangspunktet. Ti minutter er borte. Da har jeg førtifem minutter igjen. Jeg regnet cirka ti minutter for å få  hentet Vilde og kommet meg tilbake til skolen. Trettifem minutter. Satte alarmen på tretti i det jeg parkerte i Skogveien.

Jeg gikk opp den kjente stien. Jeg ble (som vanlig) møtt av en mildt, logrende hund, fulgte den nye terrassen rundt huset mot lyden av en støvsuger. Der sto hun i sola med stjerten rett i været og støvsuget. Jeg satte meg bare ned ved siden av en hund som “vennlig, men bestemt” la seg ned i fanget mitt og la en klubbe av en labb på låret mitt. “Kos, menneske”. Så snudde hun seg og jeg sverger på at hun ikke hadde blitt mer overrasket om president Obama hadde stått der.

Lengste klemmen på lenge. Det er ikke noe ved henne som er “svært og røslig” men som med hundene skal du ikke skue denne på hårene. Hun er sterk som en okse og ga meg en skikkelig god bamseklem.

En halvtime i solen med en mugge vann. Vaskerommet står der. Oppvaskmaskinen også. Det blir tidsnok dårlig vær.

Enten går det bra, eller så går det over.
~Ukjent

  

 

Filmen starter fra det gamle rådhuset, der hvor vi fortsatt kan ake og alle utendørskonsertene er med et lite amfi og Langevann. Fortsetter over kirken der hvor begge våre barn er døpt. Innover mot Langevann igjen i strålende sol.

“Lørenskog hus” (eller “Galskapens hus” som den kalles hos oss) og vannkanten. Tilbake til bryggen hvor man kan mate ender, fiske og bade. Før den snurrer og viser Lørenskog i fugleperspektiv med panoramautsikt.

For et flott sted vi bor – ikke rart vi trives her?

  

årjäng3

  1. Første dag på jobb etter ferien gikk strålende bra.
  2. Vi fikk i oss middag mat.
  3. Jeg hadde full kontroll på overlevde treningen.
  4. Vaskerommet er strøkent har forberdringspotensiale.
  5. Huset er prikkfritt med tellekanter på hondklærne bærer preg av en påske hvor familien har gitt litt faen og brukt tid ute.
  6. Gelederet har fått sitt siste strøk blir malt en annen dag.
  

2014-04-11 08.11.50Bildet er tatt fra Lørenskog hus

Jeg burde nok bare rett og slett logge av Facebook for godt for det er så mye som irriterer meg der inne. Noe av det verste jeg vet er sånne statuser som er kryptiske. Sånn “hvis du virkelig vil vite, hvis du bryr deg om meg, så får du spørre meg på personlig melding”.

Jeg er snart førti. Det er også de aller fleste på min venneliste. Jeg kan ikke engang huske den oppførselen var akseptabel på barneskolen. Det er fristende å bare skrive “grow the hell up”. Den som hvisker juger.

Der det er ekte vennskap, behøves ingen seremonier.
~William Shakespeare

Og så skulle jeg ønske at alle kunne ta vårrengjøring av vennelisten sin for seg selv. Eller krangler. Hvis du ber meg om å rettferdiggjøre hvorfor jeg skal være på din venneliste så tenker jeg kanskje ikke du hører til på min?

De som er på min venneliste er der fordi jeg har tatt et bevisst valg om det. Og er det meningen at jeg skal skrive “Takk” når noen sier at om jeg kan lese denne meldingen så er jeg videre som om det er en slags Idol- konkurranse hvor jeg fortsatt kan kjempe om en plass ved siden av i kinostolen?

Men det er gode ting på Facebook også. Som holder meg tilbake fra å trykke på “Slett profil” knappen. Som at man får kontakt med slektninger man ikke lenger trodde man kom til å snakke med igjen. Nye vennskap. Men aller helst ansikt til ansikt med en sol som varmer og en kald brus. Sånn om jeg får velge, altså.

Det er hyggelig å være viktig, men det er viktigere å være hyggelig.
~John Cassis

Opplever du det samme eller har alle vennene dine ting på stell?

  

1mønevann

Vi syklet inn til Mønevann. Jeg hadde sekk på ryggen “med forfriskninger” og husbonden hadde sykkelvogn med vesentlig tyngre last. Båt, fiskestang, bøtter med mer.

1mønevann1

For et lite paradis som åpenbarte seg når vi kom frem! Jeg har bodd i Lørenskog i 11 år men aldri vært her. Turen min har alltid stoppet på Losby. Tenk at jeg har gått glipp av dette?

1mønevann2

Det var en stor rasteplass med mange sittebenker, tilrettelagt for både grilling og bål. Det var også noen som bare kastet ut et teppe for å lese litt i sola.

1mønevann11

Andre satt seg bare her. Dette var tydelig målet for flere syklister denne dagen. Ikke alle stilte i samme klasse som oss. Noen hadde spandex og skulle trene mens vi hadde verdens beste tid.

1mønevann4

Jeg hadde med kaffe men ingen kopp. Jeg møtte Lilja på tre år som etter en byttehandel gikk strålende fornøyd avgårde med en pannekake mot at jeg fikk låne hennes kopp. Slik gjør man jo bare på tur?

1mønevann7

Tommy leste rastk ut boken “Inferno” som jeg nå har overtatt. Jeg fikk en god start på Mønevann.

1mønevann8

Her er Tommy og Vilde på vei tilbake fra fisketur. Det ble ingen fisk. Nabokatten får ikke vite hvor nær han var et herremåltid for da blir det et helsike rundt veggene…

1mønevann9

Ida var så spent¨på om hun hadde bedre fiskelykke enn søstra. Det hjalp kanskje ikke spesielt mye å fylle på med flytende sukker heller (jada, jeg vet at det ikke skal ha noe å si).

1mønevann12

Mønevannet ligger i Østmarka, like syd for Losby i Lørenskog kommune i Akershus. Vannet ligger 170 meter over havet, og har avløp mot nord gjennom Losbyelva. Elver som renner nordover er mer uvanlig omkring Oslofjorden, og etter gammel overtro skulle vann som renner nordover ha foryngende og medisinsk virkning.

Ved vannet er det tilrettelagt en populær badeplass,[2] med fasiliteter som stupebrett, brygge, toaletter, omkledningsrom og grillplass.[3] Det er populært med kanopadling her, og det er tillatt å fiske fra båt når man har kjøpt fiskekort. Mønevannet er også et godt utgangspunkt for lengre kanoturer innover marka

1mønevann10

Det var virkelig en fantastisk soldag på Mønevann. Jeg møtte også noen kjente som vi skravlet med og Vilde fikk leke med småhunder. Og kjempedeilig å sykle igjen, tusen takk for en fantastisk avslutning på det jeg vil kalle en perfekt “bypåske”.

  

før

Dette er før akryl. Masse glipper som gir et “rotete” inntrykk. Jeg liker det ikke. Det er ikke dette inntrykket jeg vil ha. Jeg vil ha rent, pent, klassisk og stilig.

etter

Dette her er så bra. Ingen sprekker som lyser mot deg. Dette er jeg sikker på kommer til å bli kjempebra når jeg får malt over.

jukselitt

Og så må man jukse litt når motivasjonen faller. Da gjør jeg som barna og tar med meg iPad så jeg kan se på “Castle” mens jeg jobber med akryl, vaskebøtte, Torky og sprøyte- dings.

DSCF7733

Her er trappa fra stua og opp til loftstua. Gelender er malt to ganger, jeg skal ta et strøk til i morgen fordi dette er jo en del som vil bli litt “slitt”. Tipper det er en god investering!

Ferie handler ikke alltid om å reise bort å se nye ting. Det kan like gjerne være å ha det godt hjemme i egen stue med familie og gode venner her og der.

Å ligge i din egen hage under et pæretre, male takrennen, leke med barna og gjøre ting som du har utsatt et helt år. Alt dette kan også være ferie.
~ Phil Bosmans

  

Med påskemiddagen, altså? Fikk alle servert det de skulle? Ble alle mette? Var det nok mat? Vi hadde masse mat, og den som gikk sulten til sengs får i grunn skylde seg selv. Påskelammet sto i åtte timer, de fløtegratinerte potetene ble fantastiske og sausen…. jeg er god på saus!

påskemiddag