2014-12-21 18.24.53

Lettsalta ribbe på gang. Den skal spises neste søndag med fløyelsmyk potetstappe og masse grønnsaker. Kjenner jeg allerede får vann i munnen. Ikke rart treningssenterne bugner i januar med all den fråtsingen som foregår i disse ukene?

  

IMG_3795.JPG
Vi har holdt det vi lovet og sløvet hele dagen. Mon tro om vi får til å kaste søpla i dag? På Jenterommet er det strikking og tegning på gang. Og jeg lurer på middag… Må vi ut allikevel?

  

IMG_3786.JPG
Hatt en så koselig start på dagen. Et par telefoner, et par jenter, kaffe på senga, det er ikke så mye som skal til?

Jentene har erklært kosedag i dag. Tatt på seg de nye joggedressene fra “Wow”. Tilbud og kupp, det liker vi. De er like men ikke dønn like… For de vil vanligvis være kopier av hverandre!

Kanskje vi får litt besøk? Kanskje stikker vi ut etterpå? Det er i hvert fall en liten jente som vil bake boller!

  

Innlegget er forhåndsinnstilt

første_feriedag

Kosedag med jentene mine! To ekstra feriedager er tatt ut. På tide å senke skuldrene, la verden stå litt på pause, og sove litt lenger. Glede seg over litt juleferie, to dager igjen til det braker løs, blir det tur i skogen i dag?

I dag klipper og lakker vi negler,
frem med glitter og gull,
verdens beste jenter har jeg,
det er faktisk ikke tull!

  

2014-12-21 19.01.12

Som dere ser bruker jeg klær når jeg baker. Fine kjøkkenmaskinen. I kveld ble det nystekte brød, oppskriften er “GROVBRØD FRA BAKERIET I LOM”. Tar litt tid å samle eltekroker, mel og gjær…

2014-12-21 19.31.08

Deigen var bare rett og slett super å jobbe med. Med en sånn kjøkkenmaskin er det liksom ikke noen greie om den skal eltes 5 minutter sakte, 2 minutter på høy hastighet for deretter 15 minutter sakte igjen…..

2014-12-21 20.32.02

Forhevingen er i gang. Deigen var smidig å jobbe med og jeg trengte ikke mye mel for å elte den en siste gang for hånd og slenge den i formene. Noen oppskrifter er bare perfeksjonert før jeg får tak i dem. Liker!

2014-12-21 21.10.16

Steking på gang. Glemte å snitte brødene og måtte ta dem ut for å gjøre det… satser på at jeg ikke klarte å fucke opp hele skiten. Nå lukter det deilig i hele leiligheten. Nystekt brød, er vel mer enn innafor på voksenpoeng?

2014-12-21 21.52.35

Ujevn størrelse betyr vel bare at det ser hjemmebakt ut? *plystre* 40 minutter holdt i vår ovn her på berget. Riktig så fornøyd med tanke på at det er første gangen jeg tester denne oppskriften.

2014-12-21 21.56.33

Ja takk, og ja takk! Ungene sirklet rundt brødet. Dette var mer enn litt stas å vente på. To mette unger ligger i rene senger. Dette her var virkelig noe som ga mersmak for både liten og stor! Koselig å samles rundt bordet igjen.

Uansett hvor travelt man har det, og kanskje ekstra viktig i disse førjulstider, bør man fortsatt prøve å samles rundt bordet til minst ett måltid.

2014-12-21 22.05.14

  

dirty tricks

Så er de siste gavene i boks (fra Vilde til Ida, fra Ida til Oliver, til Ida fra mamma og pappa og til Vilde fra mamma og pappa). Var mildt sagt kaotisk på senteret. Men milde Moses altså, som folk stresser? Unger som skriker og foreldre som kjefter. Hva skjedde med julegleden? Nå som det er snø og alle greier er det ikke lov å være sur!

juleforberedelser

  

2014-12-21 10.13.26-1

Jeg har diller. Nei, jeg er ikke gravid. Men jeg blir hekta på ting og nå for tiden er det tydeligvis pannestekt brød med rød pesto. Kan få det til å funke med alt. Kanskje ikke Troika, men så går den heller ikke inn under mat.

Uansett: pannestekt brød med olje og hvitløk, et lag rød pesto, babyspinat, knassprø paprika, eggerøre med gressløk (tilsatt en drøy skvett fløte, herregud må ut å gå i dag også) og bacon. Tomater til dessert. Ikke Ballerina.

2014-12-21 10.15.36-1

Siste søndag i advent. Ribbe skal få på seg et lag av både salt og pepper. Må også skjære av svor og dele opp ribben som skal saltes ned til romjula. Jul er mat, samvær, gode dufter og late morninger. Det gledes!

Kjenn bad, åpningstider i romjula:
Lørdag 27. desember kl. 10.00–15.00
Søndag 28. desember kl. 10.00–15.00
Mandag 29. desember kl. 10.00–15.00
Tirsdag 30. desember kl. 10.00–15.00

Nå sitter jeg og drodler over hva som skal skje i romjula. Vi skal definitivt bruke skogen vår. Vi er velkommen hos mamma & Thor, Besta & Morten,  det er definitivt og udiskutabelt trening hos BesteFarLars på søndag 28.desember og Nina åpner dørene på nyttårsaften.

Ekebergparken skulpturpark har vi fortsatt ikke sett, det er jo nesten på grensen til skammelig, her er det definitivt muligheter for å slå ihjel noen timer med unger som stikker fingrene opp i skulpturenes neser….

Teknisk museum, åpningstider i romjula
Lørdag 20. desember – søndag 21. desember: 11-18
Tirsdag 23. desember: 9-16
26. desember – 30. desember: 11-18
Stengt 24., 25. og 31. desember

Et sted jeg ikke har vært på mange år er Botanisk hage. Nettstedet Aktiv i Oslo laget en reportasje som gjør det mer enn litt fristende å besøke stedet også på vinterstid. Ungene synes det er stas med en bytur og jeg er for kortreist moro!

Vinteren faller på og det er mørkt og trist ute. Noen drar til Syden for å få varme og lys, men hva med et billigere og bedre alternativ? Botanisk hage har to store, sterkt opplyste veksthus fylt med tropiske dufter og planter. Et hyggelig og annerledes sted å tilbringe en kald, dyster vinterdag.

image

Men nå skal jeg faktisk bare legge meg tilbake med kaffekoppen, se TV og slappe av. Akkurat nå er det faktisk kaldt her, har en vifte som ikke er helt kompatibel med stekeos…. den tar dog igjen på lyd!

2014-12-21 10.38.49-1

  

julegave

Vanligvis får man jo bare julegaver på julaften. Men i år kommer julen “i mange klæddær å’jæ likæ’rt”! Julens drikke er i alle fall bokstavelig talt i boks. Tenker jentene blir glade når de ser hva kjøleskapet er fylt opp med? Venner er den familien man selv velger og ingen kan få for mange rundt seg som vil en vel. Vi er veldig, veldig heldige!

  

fine unger

En genser er et plagg som bæres av et barn når moren fryser.
Barbara Johnson

Dette kan Vilde skrive under på. Den varmeste ungen som er født bor på Fjellhamar. Går helst i t-trøye, tynn fleece og uten sokker selv på vinteren. Fineste, varmeste fjerdeklassingen. Hva er det å ikke like?

Barn staver kjærlighet slik: T – I – D.
Dr. Anthoney P. Witham

Ida kan sitte i timevis og drodle om alt mellom himmel og jord. Å få lov til å være med henne på eventyr i hodet kan være litt av en reise. Den mest tankefulle og go’este sjetteklassingen. Hva er det å ikke like?

Det beste du kan gi dine barn, nest etter gode vaner, er gode minner.
Sydney J. Harris

Tid sammen. Det er viktigere enn noe annet. Jeg gleder meg til å få jentene mine hjem i dag. Jeg har tatt meg fri mandag og tirsdag, jeg gleder meg til å kjenne på juleroen med snuppene mine. De er faktisk mitt alt.

  

2014-12-20 13.44.15

Under “litt” papp fant jeg en dørmatte. Men heisann lille venn, velkommen tilbake! Konstaterer at jeg også må få kjøpt inn nytt batteri til dørkransen med alt for gule lys. Hvorfor skal det være så forbaska vanskelig å lage pen pynt uten at det koster det hvite i øya?

Det finnes bare to slags kvinner – gudinner og dørmatter.
~Pablo Picasso