2015-05-04 23.01.25

 1. Hvis kjæresten har vært ute på byen og fått leppestift på kraven, spray på hårspray, la virke mens du er “litt gretten”. Tørk av og vask skjorten som vanlig. Spis en sjokolade.
 2. Du kan hive kluten/ svampen inn i mikroovnen i 2 minutter for å drepe 99% av bassiluskene? Eller sørge for å ha en haug rene i skuffen. Eller bruke papir. Se tidligere tråd om kluter.
 3. At du kan bruke en brødskive til å få opp de minste glassbitene om tallerken går i gulvet?
 4. At du kan fjerne masse hår fra teppet i stua eller på møblene ved å bruke en vindusnal. Hallo, har hatt store hunder med mye hår…..
 5. Bruk tannbørste og tannkrem på hvite sko, det er ikke lov å bruke andres tannbørster som er i daglig bruk!
 6. Man kan visst kaste bakepulver på oppkast for så å støvsuge det opp dagen etter. Men hallo, den der er for drøy selv for meg!
  

De som passerte oss på Rimi etter trening… Der en liten jente satt på gulvet i “hvit pysj” med øynene lukket mens en større og eldre variant raidet hyllene.

A: Den….. Eller den?
V: Den første!
A: Hva med denne?
V: Nei, fortsatt den første.
A: Den her, da?
V: La meg lukte på den første igjen!
~ sniff ~
V: Ok, den siste!
A: Eeeeeen til….
V: Nå må jeg lukte på den forrige igjen!

Det å velge ut håndsåpe skal ikke være lett (Rimi har ikke “Dettol” såpe!). Men vi fikk såpe. Full måloppnåelse!

  

  

2015-05-04 22.55.29

Senga hennes er ren. Det er også søsteren sin. Men den er enda ikke redd opp. Det må hun gjøre sjøl. Ikke fordi hun er 11 år. Men fordi mamma har vært så dum og fikset det i alt for mange år… en skikkelig bjørnetjeneste…. og nå er det snart leirskole!

Og i dag er det visst fiskepinner til middag. Sånne man kjøper i butikken? Hvor gikk jeg feil? Jeg mener, hun lager verdens beste fiskepinner og så vil hun ha det søppelet man kjøper i butikken? Poeng for brokkoli. Og vi blir sikkert mette. Men hallo i luken?

  

titanic bil

Jeg er stadig på jakt etter flere deltagere til årets Holmenkollenstafett. Det er mange ulike etapper å velge mellom fortsatt. Her er en beskrivelse av årets etapper.

– Motiverende, inspirerende, samlende og sosialt. Holmenkollstafetten er idrettskultur på sitt aller beste, mener professor ved Norges idrettshøgskole, Eystein Enoksen.

Glem at du ikke er i bra nok form. Her er fokus på deltagelse, smil og ha det gøy! Jeg skal ut å spise kvelden før, dropper vin, og ligger langt i fra i noen hardtrening. Men gjennomfører jeg? Hell yeah! Blir du med, eller vet du om noen andre som har lyst til å løpe, gi meg beskjed!

  

Things children do that are unacceptable for adults to do
Things children do that are unacceptable for adults to do

Men enkelte ting vokser vi visst ikke i fra?

 1. Bli likt! Vi ønsker fortsatt aller mest å bli likt. Av alle. Men vi lærer oss at vi ikke alltid kan bli likt av alle. Og finner ut at vi overlever det også.
 2. Leker! Vi vil fortsatt ha leker. De bare koster litt mer når man blir større. Men vi, i hvert fall jeg, blir hekta.
 3. Vil ikke sove! Jeg skal bare se en episode til (det er meg), skal bare lese et kapittel til i boka (det er meg), skal bare sjekke Facebook (det er også meg).
 4. Dessert! Jeg vil i hvert fall fortsatt gjerne spise sjokolade før middag. Det har skjedd at jeg har spist sjokolade mens jeg har laget middag…. og sagt til jentene at de ikke får sjokolade før middag…. unnskyld, jenter!
 5. Sommerfugler i magen! Første skoledag, første arbeidsdag, første talen, første kjæresten (og siste kjæresten)…. noen ting endrer seg ikke. Jeg har dog ikke sommerfugler. Jeg har bombefly.
 6. Tannlegen! Før var det fordi damen gjorde vondt. Nå er det fordi damen koster mye penger. Jeg liker fortsatt ikke tannlegen. Jeg har mange med meg.

Hva mer er det man ikke vokser i fra?

  

 Middagen ble ikke helt innafor, for den var ikke planlagt, men med reven gulrot, agurk og salat ble næringsverdiene litt høyere. Lekser ble utført, IOP undertegnet og lesing utført. Eksperimenterte med telys som skulle drukne seg selv. Gikk om mulig enda mer skeis enn middagen men vi lo så en prompet så vi kaller det vellykket allikevel. 

  

2015-05-03 15.42.22

 • Mandag: Jentene kommer
 • Tirsdag: Karate- trening med Vilde
 • Onsdag: Karate- trening med Vilde
 • Torsdag: Behandling! ~purr~
 • Fredag: Ut å spise med karate- jentene, Lillestrøm er ikke et trygt sted å være!
 • Lørdag: Holmenkoll- stafetten! Vi stiller bedriftslag!
 • Søndag: Styrketrening med BesteFarLars og jentene kommer hjem!

Mål:

 • Fullføre min etappe på Holmenkoll- stafetten med et smil.
 • Og så vil jeg prøve å lage flyndre på Sjuve sitt vis.

  

2015-05-03 14.20.58

Endelig var de sammen igjen. Søsknene som aldri vil si at de er noe særlig glad i hverandre. Men vi andre vet bedre. Heldigvis. Vilde har nemlig sovet over hos Thea to netter…. og var egentlig for trøtt til å være med på tur. Synd for henne at det ikke var et alternativ på skjemaet.

ekebergparken

Vi trengte ikke gå langt før første skulptur viste seg. Eller installasjon. Det var mye rart i Ekeberg sine skoger. Allerede her var alle kanelsnurrene spist opp. Da tenkte jeg kanskje at turen ble litt lang.

ekebergparken

Velkommen til Ekebergparken!

EKEBERGPARKEN ER EN SKULPTUR- OG KULTURMINNEPARK FOR BYENS BEFOLKNING OG TILREISENDE SOM SØKER EN UNIK OPPLEVELSE.

Publikum skal få ta del i en kunst opplevelse som står i sammenheng med Ekebergskogens rike naturlandskap og varierte kulturhistorie. Parken er stor og romslig nok til at kunsten ikke vil oppleves påtrengende. Samtidig vil skulpturene holde et så høyt, internasjonalt nivå at de rettferdiggjør et besøk alene. Slik vil kunsten tiltrekke seg publikum, og når de først har tatt turen til Ekebergparken, vil de få en tredobbel opplevelse i form av natur og kulturminner i tillegg til skulpturene.

ekebergparken

Jeg har ikke sett så mange hvitveis siden jeg var liten jente! Det var hvitveis så langt øyet kunne se. Før hadde jeg kun sett penger. Jeg plukket nemlig blomster, laget buketter og solgte dem. Til dags dato er jeg usikker på om mamma vet nettopp dette…

2015-05-03 14.54.12-1

Denne dingsen skulle rotere men sto skuffende stille da vi passerte den. Vi får komme tilbake en dag hvor det er litt vind?

ekebergparken

Dansende bæsj med rumpe og bein hang fra et tre. Jentene syntes det var smått ufint å flashe stumpen sånn til alle og enhver! Og tematikken på våre turer egner seg neppe på trykk. Det minst farlige spørsmålet var “hvilken muskel er den største i kroppen”. Det var skuffende få som svarte på denne. Men jeg har googlet svaret og jeg hadde rett. Det var setemuskelen! Så vet dere det!

ekebergparken

Her skulle man kunne se mange ansikter. Jeg må innrømme at jeg kun så to. Har jeg for dårlig fantasi? Nei vent, nå ser jeg et til! Hvor mange ser du?

Problemet er jo ikke så mye at verden setter grenser for fantasien, som at fantasien setter grenser for verden.
~ Karl Ove Knausgård

ekebergrestauranten

Ekebergrestauranten har de fleste hørt om. Men her ville ikke jentene sitte. De hadde jo ikke engang is? Men de hadde vann og bra utsikt!

Ekebergrestauranten er en restaurant i Ekebergåsen, den ligger godt synlig over Bjørvika, Sørenga, vannspeilet og Middelalderparken. Restauranten har panoramautsikt over Oslofjorden, og mange av øyene, operaen, Oslo by, og mot Holmenkollen. Selve bygget består av flere spisesteder, slik at enhver kan finne et rom de kan trives i.

utsikt oslo

Og utsikten er det faktisk ikke noe å si på. Og det var virkelig en nydelig dag å gå ute i parken på. Selv om kidsa egentlig ville noe annet (før de kom ut).

Ekebergrestauranten er en restaurant i Ekebergåsen med utsikt ned mot Bjørvika i Oslo, oppført for Oslo kommune 1927–1929. Bygningen ble tegnet av arkitekt Lars Backer og er et av de fineste eksempler på klassisk funksjonalisme i Norge.

ekebergparken

En trapp lenger ned kom vi til en annen liten perle. Her var det lekestativer, et par små butikker og ikke minst is!

2015-05-03 15.19.29

Så vi brente av noen kroner og dro oss ut i sola igjen. Her var det forresten mye godt å kjøpe. Som hjemmelaget saft og nydelige kaker! Og maten som kokken la opp på en tallerken… om nom nom!

2015-05-03 15.23.27-1

Jeg fikk en bukett blomster, en kaffe og alle fikk is! Jentene lo, løp og fjaset, bare herlige saker. Neste gang må vi huske frisbee!

ekebergparken

Det er også rom i skogen. Laget av glass. Og ved siden av alle disse installasjonene var det QR-koder som man kunne lese mer om de ulike verkene. Dette syntes ungene var en fantastisk greie.

ekebergparken

Her likte kunstneren å blande lyd, lys og en ting til jeg selvsagt glemte i det vi gikk videre. Inni lampefoten var det en høyttaler med en stemme. Mine tanker gikk til en av Are Kalvø sine lydbøker hvor han sier “og det er forfattaren sjøl som las” eller noe.

anja holt

Dessuten fridde jeg og fikk “ja” så alt i alt en bra dag!

  

Før treningen lagde jeg mat til Ida. Hun sukket av glede og kastet seg over maten. 

 Alt dette til bare meg?

Når jeg var ferdig trent var ikke kreativiteten like høy. Armene rister. Tror de hadde som mål å ødelegge meg i dag. Oppdrag fullført.