Ingen hytte men allikevel bål!


Ved kan man få kjøpt overalt. Og har du grill kommer du langt! Kortreist bållukt der, altså! Unnskyld til alle naboer med elektrisk grill. Var ikke meningen å dra ned stemningen. 


Og kakao med krem smaker like godt i solveggen hjemme mens man svir pølser og myser. Ja, vi kunne brukt kull og grillet på rist, men er vi på tur så er vi på tur. Vi liker bålpinner også vi, da. Særlig når vi skal late som om vi er på hyttetur!


Noen vet virkelig å ta den helt ut. Ida slapper av på fjellet. Feirer at hun er ferdig med alle illustrasjonene til særoppgaven. Den blir så bra! Crocs er forøvrig ikke bra å gå i snøen med konkluderte Ida med. Mor mente de aldri var bra å gå med. Diskusjonene fortsetter. 


«Mamma, det der er rett og slett perfeksjon» sa den lille og peket. Oh yess, mamma har virkelig finpusset teknikken! Den andre mistet pølsa på bakken og måtte avkjøle sin i snøen. Oh well!


S’mores! Ja, ta med Vilde i butikken så får man klar beskjed om hva dagens desserten blir! Om det var godt? Enstemmig vedtatt at Gjende med sjokolade er kanon!


Etter så mye spising er det bare å finne på noe. Rettere sagt hoppe av seg energien! Rush trampolinepark var dagens aktivitet!


Det er «no mercy» når mor og datter skal kjempe. Taperen må vaske doen. Datter er full av dirty tricks. Mor mener dommer må dø. Ut med dommeren. 


Mor er slått. Men jeg fikk til «slam dunk». Jeg kom opp «performance wall» også. Men hva hjelper det når man må vaske doen allikevel?

Leken


På biblioteket kan man spille i tillegg til å lese. Jeg bruker si jeg ikke er en gamer. Jeg er fortsatt ikke en gamer. Men jeg lar meg lett rive med. 

Spiller du annet enn brettspill?

Smak av vinterferie 


Jentene har vinterferie. Ida jobber med særoppgave. Vilde forsøker finne argumenter for hvorfor også hun skal få se Game of Thrones. Ingen av dem er i mål. Jeg har laget frokost. Jeg er den eneste som har fullført min oppgave med hell så langt i dag. Og argument med at «fordi det er drager i den» er visst like dårlig som når jeg ender opp med å si «fordi jeg sier det» visstnok.

Endelig kom hun….

Søndagsbitchen har kommet i posten, jeg ble så glad! Heidi (heretter referert til som forfatteren) hadde gjort seg flid med innpakning, jeg fikk kort og jeg ble så inn i hampen glad for de små detaljene (og personlig hilsen i boka «frå forfattaren sjølv»). Jeg har lest nok av anmeldelser av boka, jeg vet jeg må sette av en kveld for man klarer ikke legge den fra seg.

Nina Lunde er redd for å dø alene. I håp om å finne kjærligheten før hun fyller 30, kaster hun seg ut i livet på jakt etter lykken. Nina får etter hvert innpass i det perfekte livet hun streber etter, uten å ane hva som skjuler seg bak fasaden

Du kan sikre deg din egen bok, og støtte to gode saker i samme slengen. Både forfatteren, som mer enn fortjener å lykkes, samt OdinStiftelsen. Du kan kjøpe Søndagsbitchen via denne siden! Jeg gleder meg til å følge Ninas jakt på kjærligheten….

Peace out

Hovedstaden flottet seg virkelig i dag, altså. Våren strammet grepet skikkelig hardt om Oslo. Den planlagte togturen ble byttet ut med lekebil da bygdemuseet kun hadde to hammere og vesentlig større behov. Men vi kjører jo fortsatt gratis igjennom bommen og terskelen er fortsatt lav for å sette seg bak rattet.


Vilde er alltid klar for en selfie. Om hun ikke er invitert inn i ett fotografi har hun forfinet kunstarten å «fotobombe» alle forsøk på ånkli bilder. Men å få henne til å se ut som om hun faktisk er en kjempesøt jente, nei det er ikke alltid like lett. Hun elsker når jeg forteller om min onkel Arne som i følge min mor ødela ett hvert familiebilde med en tunge, blikk eller finger i øret. Det er en ape i hver generasjon?

Målet var omvisning på Stortinget. Vi rakk å komme tidsnok. Anke, Vilde og Even rakk det også. De møtte også opp på riktig side. Men det hadde også andre gjort før oss. Maksantallet var satt til 30 og kontoret til Erna og Siv forble trygge for hyss. Kanskje vi prøver igjen i morgen, det er oppe til diskusjon, jentene skal ha for at de har ett åpent sinn og er klare for nye opplevelser.

Men vi sturer ikke (lenge) og går videre til Aker Brygge og Nobels Fredssenter. Her har vi gått forbi mange ganger men Anke har vært her med 10.klassen sin og de syntes det var helt topp og litt til. Ida sikret seg de perfekt sorte ark av resirkulert elefantbæsj mens Vilde mente at en fyllepenn til 450 kroner måtte være innafor som bygave. Søknad ikke innvilget.

Det var unektelig mye å se på. For en som er interessert i historie er det ett lite Mekka. Men vi har fått diskutert hva man skal ha med seg om det blir zombie- apokalypse (alternativt krig), lurt på hvorfor så få kvinner har mottatt fredsprisen og vi voksne har konkludert med at ungene har det veldig godt i et bra land når det eneste de lurer på er om den nåværende amerikanske presidenten skal ta over hele verden.

Når man har løpt rundt som våryre kalver etter første slipp er det greit å dytte i seg litt mat igjen. «Bagel & Juice» hadde vi aldri prøvd men jeg må si at jeg ikke ble veldig imponert over hverken sted, betjening eller priser. Selskapet var det ikke noe å si på. Alle ble mette. Ingen har blitt dårlig i ettertid men jeg tar heller med meg familie og venner ett annet sted neste gang. Kakaoen var visst knallgod  følge de umyndige.

Vi gikk innom butikken «Ting» som i følge sikre kilder skulle være noe for Ida. Og det var det. Hun måtte bare ha seks gelepenner for å føre inn i silkebøker og en isbitform som lignet på fire gebiss…. mye nyttig der, altså. Og nei, jeg kjøpte ikke ny ostehøvel med riller. Den jeg har funker fortsatt og uten meg stopper flyplass- sjapper!

Når gutta vil ha noe fra butikken da stopper man jo? Han fikk seg genser. Det gjorde også Ida. Og Vilde. Mamma fikk betale og le av de to som nekter å se seriøse ut på bilder for tiden. Og mens vi drømmer om badekar når vi entrer «Lush» sin velduftende verden ønsker vi alle en fantastisk kveld. Vi skulle bare være ute litt. Det ble til litt mer en det. Vi avslutter dagen med bilde fra hun som ønsker å bli fotograf når hun blir stor:

 

Ut på tur, ingen var sur!

Første stopp: Lørenskog bygdemuseum! Vi hadde frokost i magen, og vi avsluttet med fastelavnsbolle, sjokoladecookie og sjokoladekake. Beklageligvis ble alt bevismaterialet spist opp før godsakene kunne bli dokumentert. Men hva er vel bedre for en kokk en tomme tallerkener? Beste beviset på at det du serverte smakte. Hurra for Anniken!

Og for en dag vi dro ut til! Solen skinner fra (så godt som) skyfri himmel. Fuglene synger og snøen smelter. Det er godt å være ute i slikt vær. Nå skulle Ida bygge fuglekassa si. Det var mange som hadde funnet veien til vårt lokale museum, det var gledelig å se, og jeg håper det betyr at de har fortsatt tenkt å utvide tidene i 2017.

Og du trenger ikke være økofreak, hippieveganer med skaut fra kortreist sau for å reise på bygdemuseum. Man kan være en kul tenåring i skinnybitch- jeans, hoodie og skinnjakke med rap på øret og batterypack i lomma. Om du attpåtil tenker at du skal bli arkitekt så kan du jo samtidig hoppe og drite i bruksanvisning (var bare en) og la alle andre konkludere med at den eneste som fikk kassa rett var nettopp….. tenåringen.

Var «The Great Wall» så innmari «great,» da?

«Ha fulladede telefoner» var ordren. De skjønte noe var i gjære. Jeg er helt håpløs på å finne frem, spesielt i Oslo, så vi har alltid god tid i forkant av slike visitter. Skuffelsen var til å ta og føle på da jeg avslørte at vi skulle jakte Pokemon i Frognerparken…. Men de var tapre og begynte ikke gnage på leggen min. De forklarte dog veldig rolig og fint uten sinnastemme at de ikke var så innmari opptatt av pokestops og sånn.

«Kanskje vi bare skal ta en kino» var forslaget fra baktroppen. Ansiktene var vesentlig blidere da jeg aksepterte forslaget. Før jeg ble hoppet ned da jeg fortalte at det var planen hele tiden. De fikk se trailer på telefon og så var stemningen toppen! Vi gikk berserk i kiosken, puttet hundetunge på «den ekte Mister Grey» og var skikkelig dust i foajeen med selfie og full pakke. Jadda!

Og filmen? Helt kanon. Den beste 3D filmen jeg kan huske å ha sett, faktisk. Vilde siterte Trump da «The Great Wall» startet, og et par glitrende kommentarer i mens filmen pågikk og vi så hvordan jenter med mensen oppfører seg. En film med bra moral, sterk dame, kule klær, dreping av monster, litt småluguber humor… det var ikke mye mer vi kunne bedt om.

Den perfekte duo?

Her er en børste til mor og en til barna. Jentene får mye mer knuter i sitt hår, det kan ha litt å gjøre med diverse teknikker for å få den perfekte «mezzy bun» som den eldste har fått rimelig bra sving på. Takket være mongolsk villsvin skal håret mitt skinne mer enn damene i reklamen. Jeg er litt usikker på den, for å være ærlig. Men det kjennes i hvert fall bedre ut og placebo er som kjent 20-30% av opplevd smertelindring. Wet Brush er helt genial når man virkelig trenger gre håret etter typ ha vært ute, hoppet på trampoliner eller annen aktivitet hvor man i etterpåklokskapens ånd tenker at man burde flettet håret først. Dagens anbefaling der altså. Reklamen sier så flott:

Wet Brush og Shine Brush i én pakke – denne fantastiske børsteduoen er et «musthave».
Det er ikke bare noe vi sier; The Wet Brush er faktisk verdens beste børste til både vått og tørt hår. Med sine unike og ultratynne børstepigger børstes håret skånsomt og smertefritt. Shine Brush har børstepigger med mongolsk villsvinsbust som stimulerer blodkarene i hodebunnen og fordeler ditt naturlige hårfett ut langs hvert enkelt hårstrå. Dette gir deg et sunt og glansfult hår, helt naturlig. Nå får du Wet Brush og Shine Brush i samme pakke – perfekt til deg selv, eller som gave.

Vi sparker igang vinterferien!

Vi startet tidlig. Håper jeg husket å ta med 3D- briller (har i hvert fall alle intensjoner om å få de med i skrivende stund da vi har minst «to klassesett» i Kosekroken). Forhåpentligvis har jeg også funnet frem til riktig p-hus. Jeg har kanskje allerede klart å velte popcornet mitt. Det er uansett duket for en heftig start av årets vinterferie. Jentene vet ingenting…. Jeg har gledet meg i mange dager. I dag fikk jeg bekreftet, det blir Colosseum kino for det som, til nå, blir årets kuleste kinoforestilling.

Jentene er ikke slaviske følgere av bloggen, de mottar ikke (så vidt jeg vet) varslinger om blogginnlegg, men du kan jo ta deg i rassen på at de hadde fått med seg dette innlegget om jeg publiserte det når det ble skrevet. Derfor kommer den ut samtidig med at vi synker ned i setene i kinosalen og skrur av lyden på telefonene våre. Vi snakkes!

Storslått actionfilm fra regissøren av Flygende dolker og Slaget om den forbudte by. Med Matt Damon, Andy Lau og Willem Dafoe i hovedrollene. Den europeiske krigeren William (Damon) blir tatt til fange under et oppdrag i Kina. Her oppdager han den egentlige grunnen til at Den kinesiske muren ble bygget. Blodtørstige monstre befinner seg på den andre siden av muren, klare til angrep. William bestemmer seg for å hjelpe sine fangevoktere i kampen mot trusselen. Medvirkende: Matt Damon, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Tian Jing, Andy Lau